.

.

30.4.2023

Kaskinen - ja sit auto hajoo!

 

Kaskisissa pysähdyttiin rantaparkkiin syömään evästä. Ollaan käyty täällä muutamana kesänä hengaamassa ja harmiteltu, kun täällä ei oikein ole kauppoja (no joo on yks ruokakauppa) tai paljonkaan turisteille juttuja. Onhan täällä nyt ravintola ja muutamia Airbnb-majoituspaikkoja, keramiikkapuoti ja joku pieni kirppis. Ja savustamo! Mutta toivoisin jotain vielä enemmän ja oikein aktiivista näkyvää markkinointia koko Kaskisilta! Paikkahan on kaunis kuin mikä!


Sanoin miehelle, että ajellaan ristiin rastiin tätä keskustaa, ennen kuin mennään pois. Ja sitten silmiin osui Lindenin Kulma-niminen käsityöpuoti! Pakko päästä kurkkaan, kun se oli auki!


Täytyy sanoa, että vahva suositus!! Osoite on Raatihuoneenkatu 65. Katselin valikoimaa pitkään ja hartaasti, samalla kun juttelin mukavan myyjän kanssa.


Minulle tarttui mukaan vaaleansiniset virkatut ranteenlämmittimet ja pieni kuvioitu näkinkenkä-kulho esim korvakoruille yöpöydällä. Nämä maksoivat yhteensä 11€!!! Kaikki oli hyvin halpaa, mutta kuitenkin kaunista ja laadukasta. Haaveksimme siinä myyjän kanssa samalla, että kulkisipa lähijuna tai vaikka kiskobussi Kaskisten ja Seinäjoen välillä vielä, kuten ennen, niin se hyödyttäisi monen kunnan kulkua erilaisiin rientoihin ja vaikka työmatkoilla! Tänne voisi muuttaa muualta paremmin, jos pääsisi junalla kulkemaan töihin.


Kaskisista lähdettyämme auto alkoi temppuilla. Kytkin jäi pohjaan, eikä toiminut enää. Lieneekö vaijeri poikki? Salamannopea suunnitelmien muutos; lähdetään kotiin sellaista reittiä, jossa on mahdollisimman vähän risteyksiä! Pääsimmekin lopulta kotiin ja vaihdoimme kulkupelin toiseen autoon, jolla singahdimme mökille. Kai sitä sielläkin voi vappua viettää?


2 kommenttia:

Celia C/ good to be home kirjoitti...

Hei, minäkin olen kauan kauan sitten lapsena matkustanut junalla Kaskisiin tädin luo! Monta kertaa on ollut mielessä käydä siellä vielä uudestaan (tätiä ei enää ole) - mutta käynti on jäänyt. Kristiinankaupungissa sentään käydään vielä joka kesä, kun liikumme pohjanmaalla. Kaunis sekin.
Juu, vappurutiinimme meillä on aina samat täällä Turussa - oli keli mikä vaan: lakitukseen ja sitten bongailemaan tuttuja, joita näkee vain vappuna ;)
Mukavaa vappua sinulle :)

Thilda kirjoitti...

Celia; Kiitos kommentista ja kiva kun tulit blogiini vierailulle!😊
Voi jukra, kuulostaa ihanilta muistoilta! Minulla ei ole koskaan asunut ketään sukulaista tai tuttua Kaskisissa ja olenkin löytänyt sen vasta ihan vanhemmalla aikuisiällä - ja ihmetellyt miksi siellä ei ole käyty aiemmin! Luulen, että Kaskinen on yhä yhtä viehättävä, kuin silloin, kun kävit tätisi luona kylässä. Olen kuullut, että asukaskanta on ikääntynyttä ja siksikin olisi hyvä saada junayhteys tuohon kauniiseen paikkaan, jossa nuoremmat voisivat elää käyden töissä vähän kauempanakin!

Kristiinankaupunki on suosikkini myös ja siellä on asunut 1600-luvulla mun Skotti-juurisia esivanhempia, joka kiehtoo totta kai aika paljon. Voisin kyllä kuvitella asuvani kummassakin paikassa, mikäli työmahdollisuus olisi taattu. Mietin tosin eilen, että pystyisinkö keskustelemaan ruotsiksi, koska kouluarvosana oli tosi kehno. Uskoisin kuitenkin, että kykenisin tuottamaan ihan ymmärrettäviä lauseita aika pitkään.

Turkukin on ihana kaupunki! Rakastan sen historian havinaa.
Kiitos! Mukavaa vappua myös sinulle! 😊