.

.

25.5.2023

Kuvien lisäys - ongelma ohi!

 

Huh! Parin päivän ongelma kuvien lataamisessa on ratkennut. Koska olen näissä ATK-asioissa tyhmä kuin saapas (tai vielä tyhmempi), niin röyhistelen tässä nyt rintaani senkin edestä! Selvitin ongelman näet aivan itse. Ongelma ei siis ollut bloggerissa, vaan ipadissa, joka yhtäkkiä ei suostunut lataamaan kuvia tänne blogiin. (Läppärillä ei siis ollut mitään ongelmaa ladata kuvia blogiin.) Syynä saattaa olla tabletin uudet päivitykset, joita oli ihan muutama päivä sitten.

Kun yritin lisätä kuvan blogitekstiin, ensin tuli tällainen eteen:


Jota tietysti ihmettelin, että mistä se nyt äkisti tähän lennähti ja miten niin evästeet ja häh? Kun klikkasin ”hyväksy”-kohtaa, se toi eteen tämmöisen:


Joka tottakai on ihan superraivostuttavaa! En siis edennyt asiassa mihinkään pariin päivään. Ja koska jollain muullakin voi olla samantapainen ongelma joskus ja todennäköisesti itselläni ainakin on uudelleen sama ongelma edessä, niin päätin tehdä tästä oikein postauksen!

No tietysti katoin ekana ipadin asetukset, mutta en löytänyt kohtaa ”evästeet”. Selasin myös varmuuden vuoksi blogin kaikki mahdolliset taustasivut ja koetin ratkaista mysteeriä. Vahingossa jossain kohdassa päädyin sellaseen (…ja koska en edes itse osaa toistaa polkua, enkä kertoa edes missä se oli, niin voi olla ettei tästä postauksesta ole juurikaan hyötyä…) kohtaan, jossa kysyttiin kirjautumista google-tilillä. Olen tuskitellut välillä, kun en enää pysty kommentoimaan joitakin blogeja, kun se vaatii sen google-tilin, että mikä google-tili??!!! Ja luullut ettei mulla sellaista olekaan. Rupesin nyt sitten kaivamaan kaikkia eri muistiinpanoja meiliosotteistani ja tileistä ja sen sellasta ja päätin summan mutikassa heitellä siihen google-tilin kenttään eri osoitteita. No luukku se ei ainakaan ollut. Mutta gmail-tärppäsi (siis tarkottaako tuo gmail:n ”g” googlea? 💡) ja pääsin kuin pääsinkin sisään google-tililleni!

Todiste kuvan lataamisen onnistumisesta!

Kävin siinä google-tilin aktivointivaiheessa selaamassa kaikki höpinät, joita se toi eteen ja klikkasin jonkun kohdan aktiiviseksi (jaa-a mikähän se oli… liittyi jotenkin ehkä johonkin sallimiseen) ja sitten palasin tänne blogin luonnoksiin ja ryhdyin testaamaan. Ja voila koko ongelma oli kadonnut!! Tosin se kuvan lataamisen polku näyttää nyt päivityksen takia vähän erilaiselta kuin ennen, mutta ei haittaa, semmosta se nyt vaan on. (Yhtä ärsyttävän hämmentävää on, kun lähikauppias päättää sekottaa kaupan hyllystöt aivan täysin, niin että kun tepastelet hakemaan maitoa vanhasta paikasta, niin tilalla onkin kasa jakoavaimia. Argh! Kaikki on ihan sekasin ja pitää opetella uudestaan. Oi miksiiii??)

Nykyään olen paljon rauhallisempi kuin vaikka 10 vuotta sitten. Sillon olisin varmaan nuijinut tämän tabletin tuusan nuuskaksi, mutta koska tämä oli melko kallis ja olen nykyään melko köyhä, niin aloin vaan rauhallisesti etsiskellä ratkaisua. Ja vaikka se puolivahingossa tapahtuikin ja varmaan saan jonkun saman ongelman parissa painivan raivon partaalle epämääräisillä höpinöilläni, niin luotan siihen, että tästä on itselleni edes pikkusen apua jatkossa. Ja tämä koko ongelma vieläpä ratkesi alle tunnissa, kun otin asian hoitaakseni. Uskomatonta!


2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Huh, hyvä että onnistuit 💪 Nää ongelmat nostaa hikipisarat otsalle ja pistää miettimään miten eteenpäin. Mut kaikki hyvin nyt☀️

Thilda kirjoitti...

Ansku; Kiitti! 😃
No todellakin! Ja kun niin paljon on tallessa näillä koneilla ja miksei jossain epämääräsessä pilvessäkin. Huh!