.

.

18.5.2024

Kasvihuone rakentuu (yhä)


Niinpä niin, viime viikonloppuna kaavailuissa oli jo kasvihuoneen kasaaminen valmiiksi. No, sanonpa vaan, että tämä ylittää hurjimmatkin ikeahuonekalukasaukset, oon siitä ihan varma! Piirrokset on epäselviä, ohjeet keskenään ristiriitaisia ja puutteellisia tyyliin; nonni, nyt tää seinärakenne on valmis! Ai mitä? Pitääkö siihen pystypalkkiin vielä lisätä viisi ruuvia muita osia varten…? Siispä purkamaan joka kohtaa vähän. Argh! Taikka; miten päin nää kennolevyt tulee? Onko sillä väliä? On, tai ainakin näissä levyissä lukee, että tämä puoli aurinkoon. (Monen levyn jälkeen): hetkinen, ohjeissa lukee, että se läpinäkyvä kalvo pitää olla ulospäin! Ja silti niissä levyissä lukee, että se valkoinen kalvo pitää olla ulospäin! Whaaaat?!


Niin ja kävihän meille aluksi niinkin, että takaseinällinen levyjä oli jo ruuvattu paikoilleen, kun huomattiin, että ai, onkos näissä joku läpinäkyväkin kalvo, joka pitää repiä irti…? Saas nähdä kuka saa hermoromahduksen ennen ku ituset pääsee omaan taloon kasvamaan. Ei mulla tosin oo mitään itusia vielä, kun ei ollu pöytätilaa (vesivahinkosekamelska) kasvattaa mitään, mutta aion ostaa. Ja sitten aion istuskella siellä talossa itusteni kanssa. Mä luulen, että tämä on lahja, jota mieheni katuu syvällä mielessään ankarasti! Kysyinkin yks päivä, että oisko sittenkin ollu helpompi rakentaa kasvihuone vanhoista ikkunoista? No, todellakin! (Mehän joskus käytiin sellasta keskustelua, että oispa kiva sellanen vanhoista ikkunoista rakennettu kasvihuone! No ei, sehän kauheen työläs tehdä! Mieluummin ostaa sitten…)

Ja kasveista puheen ollen, nyt näyttää siltä, että (jostain aiemmasta blogitekstistä poiketen) puutarhassa saattaa olla jopa viisi kuollutta kasvia. Höh. Seurailen tilannetta, koska jotkut kasvit on vaan tajuttoman hitaita! Hassua miten sitä nykyään viihtyy kasveja seuraillen ihan tolkuttoman hyvin! Joskus parikymppisenä kasvit ei kiinnostanu pätkän vertaa ja huokailin äitilleni, joka valokuvaili puutarhaa ahkerasti joka vuosi. Varokaa vaan pennut, teistä tulee joku päivä ihan samanlaisia kuin vanhemmistanne! Jumalalla on pitkän tähtäimen huumorintaju kyllä kohillaan.


2 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ai kamala mikä homma tuo kasvihuoneen kasaaminen ja epäselvillä ohjeilla vielä ^_^

Thilda kirjoitti...

Jenni; No todella! 🤦‍♀️