.

.

8.5.2024

Van Cleef & Arpels; Ambre Imperial

 

Tämän parfyymin olen omistanut monta vuotta ja se on yksi suursuosikkini! Van Cleef & Arpels on ranskalainen luksuskoru-, -kello, ja -parfyymimerkki, joka on perustettu 1896. Firman perusti Charles Arpels ja hänen lankonsa Alfred. Ensimmäisen liikkeensä he avasivat Pariisilaisen Place Vendome-aukion laidalle 1906. Aukion laidalla sijaitsee upeita hotelleja, kuten The Ritz Paris ja lukuisia johtavien muotitalojen myymälöitä. Vuoteen 1939 mennessä Van Cleef & Arpels oli laajentanut perustamalla useita liikkeitä. Vuonna 1942 perhe muutti USA:han ja perusti ensimmäisen liikkeensä New Yorkiin. Ensimmäisen tuoksunsa he lanseerasivat 1976. Tähän mennessä he ovat julkaisseet yli 70 parfyymiä.


Ambre Imperial on vuodelta 2015 ja Fragrantica luonnehtii sitä näin;

Top Notes:
Pink Pepper, Bergamot
Middle Notes:
Amber, Tonka Bean, Vanilla, Benzoin
Base Notes:
Woodsy Notes

Tuoksun kesto:
Keskiverto
Tuoksun voimakkuus:
Keskiverto
Tuoksun kohderyhmä:
Unisex

Kuten sanottua, tämä on yksi upeimpia tuoksuja, joita tiedän! En ole varma tunnistanko siinä bergamottia, mutta jotain pehmeää ja miellyttävää, jotain vaniljamaista, puumaista ja sellaista, joka soveltuu mielestäni täydellisesti sekä miehille, että naisille. Tuoksun eri vaiheisiin siirtyminen ei ole kovin selkeää ja siksi koko tuoksun keston ajan se on hyvin miellyttävä. Tuoksu ei ole päällekäyvä vaan hienostunut ja täyteläinen ja sen kesto on aika keskiverto. Tätä tuoksua en suihkauttele arkisin kun tepastelen Lidliin, vaan säästän sitä parempiin tilanteisiin, vaikka vierastankin tuoksujen käyttöä ainoastaan juhlatilaisuuksissa. Minulle tuoksut ovat osa jokapäiväistä elämää, mutta osa niistä on arkisia ja osa taas aivan speciaaleja, kuten tämä kyseinen tuoksu!


2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Olen aina karehtinut ihmisiä, jotka voivat käyttää tuoksuja. Tuoksuille allergisena en voi olla edes samassa huoneessa, jos jollakin on voimakas tuoksu. Erittäin harmillinen vika.

Thilda kirjoitti...

Vilukissi; Voi ei! Tosi ikävä juttu!