.

.

26.3.2021

Giljotiini ja innostus

 

Eilen huomasin, miten paljon lumi on laskenut pihassa ja jää sulanut joka puolelta ohuemmaksi. Kukkatarhakin on jo osittain näkyvissä! Ajattelin "auttaa" vähän kevättä ja lapioida jäätä pois rautalapiolla ja samalla sipaisin pari lapiollista hankea matalammaksi kukkatarhan päältä, mutta se oli virhe! Sain aikaiseksi nipun katkenneita lumikelloja. Lapiohan oli kuin sivusuunnassa hyökkäävä giljotiini, joka katkaisi puolet nousseista kukista. Toin kukkaparat sisälle vesikulhoon kellumaan ja siinä ne nyt ovat kauniina ja hauraina koko pienen elämänsä loppuajan.

Aamulla herään nykyään innostuneena toistaiseksi melko aikaisin (ennen kesäaikaa, joka sotkee kaikki rytmit) ja avaan parvekkeen oven, kuuntelen lintujen laulua ja katselen pihaa; ihan pian se on NIIN kesäinen! Kun pääsen alakertaan, singahdan katsomaan miltä kukkatarha näyttää. Voi miten paljon siellä onkaan alkuja! Eilen tein jo ensimmäisen ostoslistan taimistoihin, niistä kasveista jotka on "pakko saada" ja ensimmäisenä listalla komeilee magnolia! Tiedän kyllä, että kasvuvyöhyke on hiukan liian pohjoinen monille kasveille, mutta toisaalta sopiva paikka pihassa voi hyvin kumota kasvuvyöhykkeen korkean lukeman.





Kuvissa kukkia mökiltä, mutta ei tokikaan tältä vuodelta.

2 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Kauniita kukkia <3 Minäkin lapioi lunta kevään jouduttamiseksi. Ensin koko talven sitä kolasn kasaan ja kevään sitä sitten levittelen - hohhoijaa :D Mukavaa viikonloppua sinulle!

Thilda kirjoitti...

Juuri noinhan se menee; ensin kasataan kuukausitolkulla ja sitten levitellään samat lumet pitkin pihoja! :D Kiitos, samoin sinulle!!