.

.

16.3.2021

Kaskinen


Olemme käyneet viime vuosina Kaskisissa monta kertaa. Ensimmäisen kerran vanhan ajan junakyydillä, josta postasin kuvia vähän aikaa sitten. Huomasimme, että tämähän on valloittava pieni kaupunki! Sitten kävimme geokätköilemässä, muuten vain ajelemassa ja valokuvaamassa ja nyt viimeksi olemme käyneet kävelemässä ja potkulautailemassa sen kaduilla kauniina kesäpäivänä, jolta retkeltä nämäkin kuvat ovat. 

Kaskisissa on myös oivallinen ravintola, jossa olemme syöneet kahdesti. Ravintolan ulkoseiniin tarkkaavainen kiinnittää huomiota, sillä ne on muurattu vääntyneistä tiilistä, jotka on kaivettu esiin vanhan tiilitehtaan sopukoista. Seinä näyttää vähän Hullun Hatuntekijän tekosilta...

Kaskinen perustettiin jo 1785 ja kaupungin viehättävä asemakaava on jo 1700-luvulla tehty ruutukaava ja siellä on edelleen useita käyttämättömiä tontteja. Vanhimmat talot ovat myös 1700-luvulta. Kaikenkaikkiaan viehättävä paikka, vaikkakin palveluja kaipaisin sinne enemmän. Haaveilin siellä haahuillessani miten suloista olisi, jos pienet liikehuoneistot olisivat edelleen liikekäytössä.














 

2 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Oi, olen viettänyt Kaskisissa yhden pitkän pääsiäisen lapsuudenystäväni mummolassa. Talot ovat vähän kuin Porin Reposaaresta.

♥♥

Thilda kirjoitti...

Niin on! Tosi suloinen paikka, ihan oma maailmansa (molemmat)! :)