.

.

23.6.2022

Juhannuksenvietto alkaa!



En ole edes vielä tajunut, että on kesäkuu, ja silti yhtäkkiä pitäisi juhlia juhannusta! Vuosi vuodelta olen hitaampi tajuamaan ajan kulkua. Vuosi vuodelta olen hämmentyneempi erilaisista virstanpylväistä; uusi vuosi, syntymäpäivä, juhannus, joulu… ehkä se tapahtuu kaikille keski-ikäisille?


Tämänkin juhannuksen päätimme viettää järvellä. Etenkin kun alkukesä oli yllättävän kolea ja nyt on luvattu oikein superhelteitä ainakin koko tulevaksi viikoksi. Järven vesi on tosin vasta lähenemässä 18:aa astetta. Olen silti pakannut uimakamppeita mukaan oikein perin pohjin.


Olen myös pakannut paljon hellevaatteita, pari kirjaa, lehtiä ja tietysti tuikitärkeää kosmetiikkaa; parfyymiä, huulipunaa, aurinkovoidetta, aftersun-voidetta, monoiöljyä… ja paljon raikkaita hedelmiä ja vihanneksia!


Juhannuksena muistelen aina niitä äitin kanssa tehtyjä pieniä lenkkejä, kun menimme hakemaan autiotalon puutarhasta syreenin oksia ja lubiineja. Ja sitä, kun tein itsekseni juhannusyönä pyörälenkkejä maalaiskyliin lakeuksien laidoille. Juhannus on maaginen aika, jota jo muinaiset esi-isämme ovat pitäneet suurena juhlana. Juhannus on aikaa, kun aurinko ei laske ollenkaan ja elämä tuntuu ihanalta! Hyvää Juhannusta lukijani!!


Ei kommentteja: