.

.

29.6.2022

Kesän paras… -haaste



Heräsin ajatukseen, että kohta on jo heinäkuu! Järkytys… ja siksipä tartun hetkeen ja mietin kesän parhaita juttuja. Tartu haasteeseen ja ota koppia. (Olis kiva, jos mainitsisit blogini haasteen yhteydessä.)

1. Päivän paras hetki kesällä?
Pähkäilen tätä aina, että onko se varhainen aamu vai myöhäinen ilta, melkein kesäyö? Pidän molemmista! Ehkä olen kuitenkin hiukan enemmän illan kannalla. Kun päivän kuumuuskooma alkaa hellittää ja luontokin virkoaa yön kauneuteen.

2. Kesän paras lämpötila?
Lapsena pidin helteestä. Vuosi vuodelta sitä on kuitenkin raskaampi kestää. Jos lämpö pysyisi +20 - +25 asteiden välissä, ei olisi hätää. Suuremmissa lämpötiloissa nahistun henkisesti ja fyysisesti.

3. Paras uimapaikka?
Kesällä uin vain helteillä, talvella tykkään sen sijaan avannoista. Muina aikoina en ui. Kesällä vesi saa olla lämmintä ja mieluiten mahdollisimman puhdasta. Järvi on siis minun valintani, mutta paras olisi, jos näkisin pohjan, eikä vesi olisi kovin syvää. Metri tai pari on ihan jees.

4. Paras kesälukeminen?
Kesällä tykkään selailla sisustuslehtiä, joita tavallisesti muuten en enää lueskele. (Paitsi jouluna.) Mutta parasta kesälukemista on sellainen, jota olen ennenkin lukenut kesällä. Anna-sarja esimerkiksi. Tai joku kevyt hömppä, kuten Himoshoppaaja.

5. Paras kesämusiikki?
Rakastan Lauri Tähkän pohjalaisbiisejä. ”Tuos on meirän pitkät pellot, tuos on meirän vainio…” 

6. Paras kesäleffa?
Kesäaikaan sijoittuvat leffat, menneeseen aikaan sijoittuvat leffat. Kolme parasta ”Intohimon tuulet”, ”Paistetut vihreät tomaatit” ja ”The Great Gatsby”.

7. Paras kesätapahtuma?
Sellainen jossa on vähän musiikkia, vähän hyvää ruokaa, mahdollisesti kirjoja… kolme parasta ”Tammisen temmellys”, ”Vanhan kirjallisuuden päivät” ja ”Forssa pick nick”.


8. Paras kesäinen matkakohde?
Kotimaassa joku pieni vanha kaupunki, kuten Loviisa. Ulkomailla Venäjän Karjala kesällä oli kuin olisi hypännyt 1930-luvun Suomi-filmiin.

9. Paras kesävaate/asu?
Pellava! Pellavaiset polvihousut tai caprit, pellavainen lyhythihainen tunika tai paita.

10. Paras kesäruoka?
Kunhan se on raikas! Lohisalaatti on yliveto. Mutta myös kylmä kurkkukeitto kuuluu kesään!

11. Paras kesäjuoma?
Itse tehty shangria tai mojito kannusta lasiin!

12. Parasta tekemistä kesällä?
Seikkailu! Valokuvaaminen, pyöräily, lueskelu ja varjossa lekottelu.

13. Parhaat puutarhan tai parvekkeen kasvit?
Yrtit!! Ja toki myös kauniit kukat ja köynnökset, kuten pionit ja metsäköynnökset. Tuoksukaan ei ole pahitteeksi. Syreeni ja jasmike!

14. Paras kesähaave?
Kesäisin haaveilen puutarhanhoidosta loputtomiin. Suunnittelen ja toteutan pikku hiljaa. Myös matkustelu kuuluu kesän vakiohaaveisiin. Välillä haaveilen asuvani isossa kartanossa ja mietin millaisen pihan sinne laittaisin. Välillä haaveilen pikkuruisesta mökistä ja sen hyötykasvitarhasta.


Ei kommentteja: