.

.

5.6.2022

Raparperijälkkäriä sunnuntain kunniaksi

 

Arvelen, että on muitakin, joilla raparperi rehottaa pihassa. Juuri NYT se jo kasvaa isona kuin mikä! Olen kyllästynyt pelkkiin piirakoihin ja siksi kokkailen raparperista nykyään muutakin.

RAPARPERIMASCARPONEMOUSSE

500g (2 prk) mascarponejuustoa

2dl kuohukermaa

1 iso raparperinvarsi (nyt kasvavia pienehköjä varsia kaksi)

2dl sokeria

1 kanelitanko tai noin 1/2 tl kanelia

1 tähtianis

Keitä kuorittu ja pilkottu raparperi sokerin ja mausteiden kanssa hillokkeeksi. Poista mausteet (kanelitanko ja tähtianis) ja jäähdytä. Voit keittää tämän raparperihillokkeen vaikka päivää aikaisemmin tai voit keittää tätä enemmän ja pakastaa esim annospusseissa. Sen ei tarvitse siis olla tuoretta. Kätevää talvenvarallekin!

Sekoita raparperihilloke ja mascarponejuusto yhteen. Joskus mascarpone ei halua sekoittua kovin tasaiseksi, (etenkin jos sekoittelet sitä haarukalla tai lusikalla) mutta se ei haittaa; olen todennut, että viileät mascarponesaaret jälkkärin seassa maistuvat vain ihanilta!

Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Lisää kermavaahto kääntelemällä seokseen. Valmista nautittavaksi!


Ei kommentteja: