.

.

10.12.2022

Acqua di Parma

 

Arancia di Capri on tuoksu, jonka päätin avata ensimmäisenä. Useimmat Acqua di Parman tuoksut on kevyitä, kesäisiä, sitruksisia päivätuoksuja. Niin tämäkin.


Ensivaikutelma on tosiaan kovin sitruksinen, mutta saman tien siitä huomaa, että kyse ei ole pelkästä sitruunaisuudesta. Mietin jonkin aikaa, mikä se vieressä oleva tuoksu oikein on, kunnes päädyin mandariiniin! Ja sitähän se fragranticakin tälle näyttää aika vahvasti. (Mitä isompi kuvake fragrantican kuvauksessa, sen voimakkaampi tuoksunuotti.) Pidin sitrustuoksuista joskus valtavasti, mutta sitten vähän kyllästyin niihin ja onneksi aloin löytää niche-maailmasta kaikenlaista muuta kiinnostavaa. Siksi mandariini on hyvä kaveri sitrukselle.


Keskituoksu valtaa alaa hiljalleen alun jälkeen. Siinä pitäisi olla petitgrain ja kardemumma. Sitruksisuus on tosiaan mandariinikaverinsa kanssa vaipunut takavasemmalle, mutta en oikein osaa löytää tästä kardemummaa. Pohjatuoksuksi on kerrottu karamelli ja myski. Tiettyä vienoa karamellisuutta tuoksussa erottuu kyllä. Tämä parfyymi ei ole päällekäyvä, eikä hyökkäävä. Jotkut parfyymit hyökkäävät naapurienkin kimppuun, mutta tämä on hyväkäytöksinen. Yleensä en lisää parfyymiä päivän mittaan, mutta tämän kohdalla niin kävi. Tuntui, että noin viiden tunnin kuluttua kaikki oli jo hävinnyt. Se on ehkä hiukan vähemmän kuin keskivertohajuveden kesto.


Suosittelenko? Kyllä, jos pidät rauhallisista sitrusmaisista tuoksuista, sillä kyllähän se mandariinikin sinne sitrusperheeseen lasketaan. Itse olen tyytyväinen kyllä. Mutta samalla heräsi halu tutustua enemmän Acqua di Parman tuoksuihin. Haluaisin kovasti vertailla niitä kaikkia keskenään! Laskujeni mukaan merkillä on yli 80 hajuvettä, joista osa on miehille tarkoitettuja, osa naisille ja osa molemmille. Tämänpäiväinen on luokiteltu molemmille. Joskus niche-tuoksuissa miesten tuoksu on tosi jees myös naisella, mutta aika usein ne onkin luokiteltu unisex-luokkaan eli molemmille.

Oikeastaan nykyään koetetaan välttää tiukkaa luokittelua miesten ja naisten tuoksuihin. Monet miehet harrastavat nykyään parfyymejä ja naiset uskaltavat kulkea muussakin kuin kukkaistuoksupilvessä. Mutta toki on sellaisiakin tuoksuja, jotka on selvästi toisen sukupuolen juttuja. Olen joskus haksahtanut kokeilemaan jotain sellaista miesten tuoksua, joka on selvästi partavesimäinen ja sehän on melko kamala naisen hajuvetenä. Myöskään en näe miestä kovin kukkaisessa tuoksussa. Tokihan nämä on makuasioita ja niitä saa rikkoa. Mutta vinkiksi sanoisin, että älkää ainakaan suomalaisen marketin kemppariosastolla uskoko 100% sitä jaottelua miesten tai naisten tuoksuihin. Tuntuu, että kempparimyyjät ovat hiukan vanhakantaisia tässä asiassa…


6 kommenttia:

Ulrika50v.blogspot.com kirjoitti...

Mun parfyymi "vaatimus"on että kestää aamusta iltaan . Muuten saa jäädä kaupan hyllyyn.
Kivaa viikon loppua 😀

Thilda kirjoitti...

Ulrika50v.; Joo, se on ihan hyvä vaatimus! 😊
Mukavaa viikonloppua sinne myös!

Arkisin | jenni kirjoitti...

Tuoksut on kyllä niin ihania! Minä tuoksuttelen nykyään ainoastaan vapaa-ajalla ja silloinkin hillitysti, luulisin.

Thilda kirjoitti...

Jenni; Hienoa! Minäkin olen jo muutama vuosi sitten siirtynyt vapaa-ajan tuoksuttelijoihin. Edellisessä työssä kävi ilmi, että työkavereissa oli hajusteyliherkkä ja nykyisessä työssä se on muutenkin poissuljettua. Vois ajatella, että on turhauttavaa, jos kukaan muu ei haista sitä ihanaa tuoksua, jota on suihkuttanut, mutta oikeestaan mulle riittää se, että haistan sen itse. Sama mulla pätee meikkaamiseen. Huulipunaa laitan vaikka olen ypöyksin. 😁

Arkisin | jenni kirjoitti...

Thilda, mulla sama, huulipunaa on aina ja kulmat on piirretty että näyttää edes etäisesti ihmiseltä :D

Thilda kirjoitti...

Jenni; 😄 Jees!! Leidit!