.

.

27.12.2022

Joulun yhteenveto


Ihan ekaks; tuntuu siltä ku olisin syöny norsun. Vaaka näyttää noin 400 kiloa enemmän ku neljä vuorokautta sitten. Taas pitää selitellä ja puolustautua vastaantulijoille, että en ole raskaana. (Jeesus, montako vuosikymmentä sitäki pitää jankuttaa?!)


 Mutta muuten oli mukava joulu! Ensimmäistä kertaa 15 vuoteen en kokenu joulustressiä, eikä muillakaan perheenjäsenillä tuntunu olevan kovin pahaa stressiä. Vaikka en juossu pää kolmantena jalkana, kaikki oleellinen ja vähän ylikin tuli loihdittua joulukotiin. Ja meillähän se joulu pysyy kuukausikaupalla. Joskus jopa vasta huhtikuussa tungen kuusen kakluuniin. Ei ollu myöskään yhtään surullinen olo, kuten edellisten kuuden joulun fiilis on enemmän tai vähemmän ollu. Rehellisesti sanoen, en edes muistanu jouluaattona vanhempieni kuolemaa (molemmat kuoli siis 2016). Jouluna kun on yleensä se vuoden pahin ikäväpiikki. 

Syötiin hyvin ja kateltiin elokuvia, höpöteltiin, kuunneltiin musiikkia, käytiin kävelyillä, fiilisteltiin ja vähän pelattiin. Etelä-Pohojalaanen Alias todettiin kyllä oudoksi kummallisine sanoineen! Ja munhan ne pitäis osata, jos jonkun. En tiedä minkä paikkakunnan murteen pohjalta se peli on tehty, mutta ainakaan meillä ei käytetty tuollaisia sanoja. Pelistä siis tupsahti esiin monta sellasta sanaa, joista en ollu koskaan kuullukkaa! Siis never!

Koin myös uuden inkivääriheräämisen! Ryystämäni inkiväärishotit loppui hyvän aikaa ennen joulua. Unohdin ostaa sitä lisää ja ajattelin, että kyllä tää joulu nyt tästä menee ihan samaa rataa, eli kivuttomasti. Jouluaattona havahduin siihen, että pari yötä on tullu nukuttua huonosti, kun lonkkia kolottaa enenevässä määrin. Aattoiltana alkoi kolottaa myös vaivaisenluuta ja lopulta myös sorminiveliä. Löysin keittiöstä inkivääriä ja rouskin sen menemään. Yöllä ei enää kolottanut ja seuraavana päivänä ei ollut tietoakaan kolotuksista. Ja mullahan on DNA-testin perusteella suurin alttius just reumaattisiin kipuihin. Ja nyt ne oikeesti talttuu näköjään inkiväärillä!


P.S. Älkää uskoko kaikkea näkemäänne. Tämäkin kattaus oli mielestäni oikein hyvä ja jouluinen, ennen ku jälkikasvu huomas, että voiko näitä antiikkilautasia laittaa mikroon. En uskaltanu, joten lopulta syötiin arkilautasista. Mutta näin sitä vaan hyväuskoisia ihmisiä huiputetaan nykyään ihan joka paikassa. Tekin olisitte luullu, että noilla on joka ikinen kiffeli ja kaffeli huippuunsa mietitty ja kaikki on aina täydellistä. (Oikeesti niin onki, mutta yritän tässä vaan kovasti tekeytyä ihan tavalliseksi söhlääjäksi…)
 


6 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Samaan tapaan meni meilläkin joulunpyhät. Paitsi kävelyt korvautuivat lumitöillä (kun arkena kävelen niin paljon, niin lomalla otan siitä lomaa). Meillä pelattiin Haluatko miljönääriksi -lautapeliä. Minä olen pelinjohtaja, koska kilpailuviettisenä menisi päivä pilalle, jos häviäisin. 😆
Kaunis on kattauksesi! 😄 Minä sain viime jouluna Marimekon kauniit viininpunaiset unikkomukit, mutta ne taas eivät kestä tiskikonetta, koska on kultauskoristeluja. Niin ovat jääneet käyttämättä, koska lapsuuden käsin tiskaamista harrastaneena en pidä siitä hommasta. Mies lupasi kyllä tiskata ne. Pitääkin kaivaa mukit esiin glögiä varten, kun sitä vielä riittää.

Leppoisaa oleilua! ⭐️

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Leppoisalta kuulostaa teilläkin! 😊 Meillä pelataan lautapelejä ehkä kerran kolmessa vuodessa, joten se on kyllä harvinaista.
Kiitos! Tiskikone ja mikro määrittää aika paljon käyttöastioita kyllä. Tosin jossain sähkönsäästöinnossani tiskasin käsin kaikki joulun tiskit, ekaa kertaa ikinä tänne muuton jälkeen (ennen mulla ei oo ollu tiskikonetta). Se on ihan kivaa pitkästä aikaa, mutta ei ehkä tulis enää tiskailtua joka ilta arjessa.
Kiitos, samoin teille! 🥂

Annukka kirjoitti...

Voisin ottaa osan niistä sun ylimääräisiksi kokemistasi joulukiloista, koska itseäni on alkanut huolettaa (ihan tosissaan, kirjoittelen tästä ehkä joskus) se, että kiloja on itsellä jo liian vähän. Ja siis katoavat itsestään, ei tarkoituksella. Edes kinkku ei auttanut asiaa, vaikka sitä söin kyllä ihan kiitettävästi.

Mutta onpa harmillisen kuuloinen homma tuo pohjalaanen peli, jos sanat on ihan outoja. Joskus mieskin (Pohjois-Savosta itse kotoisin) multa kyselee jotain jostain lukemiensa pohjalaisten sanojen merkityksiä ja harmittaa vastata, että en oo koskaan kuullutkaan. Tulee vähän semmoinen tyhmä olo tai ainakin sellanen, että olis huijannu olevansa eteläpohjalaanen :).

Täydestä menee kaikki kattaukset, ei epäilystäkään. Etenkin kun on ihan sun näköiset lautaset, kihvelit ja kahvelit.

Mahdollisesti raportoin omasta joulusta, joka oli mallia pikainen :).
Kuusikin kävi vaan kääntymässä.

Jos ei kuitenkaan muuta kuulu, niin rattoisia loppuvuoden päiviä Thilda ja kiitos kaikista tähänastisista ajatuksenvaihdoista <3

Thilda kirjoitti...

Annukka; Oh, kunpa saisikin siirrettyä toiselle omia kiloja! Mä toivon, että saat selville, että miksi paino putoaa!
E-P:n murre on kyllä kans yks sellanen sekasotku. Eri pitäjissä puhutaan eri lailla ja sitte pitäis muka tietää mitä jossain 50-100km päässä omilta kotikonnuilta puhutaan, kun ei oo ikinä kuullukkaa sellasta puhetta. 🤦‍♀️
Voi kiitti! Mulla oli joskus tavotteena, että ei oo yhtään muovia kodissa, eikä yhtään uutta astiaa. No, ei menny ihan niin, mutta sen jäljiltä mulla on yhä pinoittain yli 100v lautasia ja kaikkee, jota sittn aika harvoin edes malttaa käyttää.
Raportoi vaan, jos tuut sille päälle! Sun tekstiä on aina mukava lukea!

Voi kiitos! Sulle kans ihanaa loppuvuotta ja vielä parempaa ens vuotta! Olet kyllä mystisellä tavalla vahvasti sielunsisar ja kiitos itsellesi myös ajatustenvaihdosta. ❤️😊

Satu kirjoitti...

Ihana kuulla, että joulusi meni kivasti! <3 Jännä juttu muuten, että mullekin iskee raskaus aina joulun aikaan. Tänä vuonna epäilin jopa, että oisko sieltä tulossa kaksoset.. tai peräti kolmoset. ;-D

Thilda kirjoitti...

Satu; Kiitti, joo, olin jo vähällä ajatella, että eiks enää ikinä tule hyvän fiiliksen joulua. Mutta tulihan se. 😊
Phuuh, kyllä neloset taitaa olla tulossa. 🙄😂