.

.

12.12.2022

Leineperin ruukin joulumarkkinoilla

 

Meillä jo perinteeksi muodostuneet Leineperin joulumarkkinat oli taas viikonloppuna. Ne pienet mökit, joissa käsityöläiset myyvät tuotteitaan, on niin suloisia! Niin pieniä, söpöjä, vanhoja ja vähä joka suuntaan lenkottavia. Mietin aina, että niissä on asuneet kokonaiset perheet kauan sitten. Kiehtovaa!


Myyntituotteita oli kyllä ihan joka makuun! Oli ruokia, vaatetta, lankoja, koruja, savitöitä, havukransseja, harjoja, kortteja, sepän takomia metallituotteita, kudonnaisia, huovutuksia, puuesineitä, kynttilöitä, leluja ja herra ties mitä.


Koska hukkasin tapani mukaan hanskani viikonlopun aikana, oli Leineperistä ostettava uudet. Valitsin harmaat kankaiset hanskat, joissa oli päällä helmikoristeiset kudotut ranteenlämmittimet. Sormet olikin jo ihan jäässä ennenkuin löysin hanskakojun!


Olihan siellä myös ainakin kaksi kahvilaa ja niiden lisäksi torikojuja, joista sai ruokaakin. Vaan sitä ihmettelen aina, että millä ihmeen kytköksellä ne poliittiset puolueet siellä pitää kojujaan? Ne vähän ärsyttää! Ei liity jouluun mitenkään.


Hanskojen lisäksi itelle tarttui mukaan kauralyhde linnuille jouluksi ja pari korua. Molemmat korut oli luonnonmateriaaleista tehtyjä; toinen puuta ja kääpää ja toinen supikoiran kylkiluiset korvakorut. Tuo Kalmakoru oli tosi kiinnostava tekijä muutenkin! Hyvin kauniita koruja meille, jotka ei hätkähdetä kuolleita eläimiä.
6 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Voi että nuo Kalma-Art:n korut on hienoja! Minulla on täällä kotona jonkin verran kalloja ^^ ne on ihania sisustuselementtejä. Hienot nuo valitsemasi korvikset ^^

Thilda kirjoitti...

Jenni; Eiks oo! Olin ihan waufiiliksissä kun löysin kyseisen myyntipöydän! Mä oon paljonkin käsitelly eläimen ja ihmisen luita ihan työssäni joskus. En ottais ihmisen luita kotiini, mutta ei ne tieteen äärellä hätkäytä. Eläimen luita meillä jo onkin kotona ja täytettyjä eläimiä muutama. En ehkä pystyis ite tappamaan, mutta en näe siinä ristiriitaa. 😊

Jenni kirjoitti...

Mulle kyllä kelpaisi ihmisen kallo tänne mutta sellaisen hankkiminen saattaa olla hiukan kyseenalaista :D Sulla on kyllä ollut mielenkiintoinen työ!

Thilda kirjoitti...

Jenni; Joo, niitä taitaa olla joskus myynnissä esim vanhojen koulujen kokoelmista.
Jep, kaikenlaista on tullu nähtyä! 😂

Satu kirjoitti...

Joulumarkkinat on ihania! Harmi vaan, kun joulumarkkinoilla (jos siis ovat ulkona) on aina liian kylmä. Mutta jos joulumarkkinat olisivat esim. heinäkuussa, niin jotain olennaista kyllä puuttuisi. :-D

Thilda kirjoitti...

Satu; Minunkin mielestä ne ovat kyllä pääsääntöisesti ihania. Leineperissä vielä miljöökin on ihana! Leineperin markkinat on osittain ulkokojuissa, osittain niissä pienissä tuvissa, osittain ruukin muissa rakennuksissa. 😊