.

.

9.12.2022

Parfyymitilaus joululahjaksi itselle

 

Pitkän tauon jälkeen hemmottelin itseäni ihanalla parfyymipaketilla!


Minähän ostaisin vaikka sata hajuvesipulloa, jos vaan olisi varaa. Kieli poskessa valitsin kuitenkin vain kolme. Mitään näistä tuoksuista en ole ennen käyttänyt, joten tavallaan ostin sian säkissä. Mutta koska Acqua di Parma on tuttu merkki, kuten myös Van Cleef & Arpels, en epäröinyt niiden kohdalla hetkeäkään. Mancera ei ole tuttu, mutta olen haaveillut siitä merkistä jo vuosia, ihan vaan sen perusteella mitä olen sen tuoksuista lukenut.

Ja tässä linkkinä tietokanta, jota tutkin aina tarkoin ennen ostopäätöstä. Siitä näen tuoksuperheen, tuoksunuotit, voimakkuuden, kestävyyden, arvostelut ja vaikka mitä! Kerron sitten testaamisen jälkeen mitä pidin kustakin tuoksusta.

Acqua di Parma: Arancia di Capri linkki
Van Cleef & Arpels: California Reverie linkki
Mancera: Indian Dream linkki

Oletko sinä hulluna hajuvesiin?


4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Minä haluaisin niin kovasti tykätä hajuvesistä, ja kovasti olen yrittänyt (ukkeli on yrittänyt vieläkin enemmän :-D) totuttaa itseni niihin, mutta ei. Aluksi tuoksuu hyvältä, mutta hetken päästä se "lemu" alkaa ällöttää, ja on pakko pestä hajuvesi pois. Että tämmöisiä ongelmia täällä. :-D

Joskus on kyllä kiva hemmotella itseään. <3 Ja kiitos tuosta tietokantalinkistä! Jos vaikka jonakin päivänä...

Thilda kirjoitti...

Satu; Kiinnostavaa! Voisiko olla syynä joko vääränlainen hajuvesi taikka sitten se, että suihkutat tuoksun esim kaulaan? Pari vinkkiä, jos näin on. Ensinnäkin Fragranticasta voit tehdä haun jonkun tuoksunuotin mukaan. Jos esim tykkäät yleensä vaniljaisista taikka sitruksisista tuoksuista, niin voit katsoa kohdasta ”notes” (yläpalkissa) eri tuoksunuotteja ja sitten klikkaamalla vaikkapa limeä, saat listan hajuvesistä, joissa tuo on yhtenä osasena.

Toinen vinkki; kannattaa tutustua laadukkaampiin tuoksuihin, kuin niihin, joita joka marketin hyllyssä pursuaa. Sanahaulla ”niche” löytyy sellaisia tuoksuja, joita minä huonolla englannintaidollani kutsun artesaanituoksuiksi. Ne ovat usein selvästi parempia kuin hyökkäävät ”markettituoksut”. (Tämä alkaa olla nykyään huono termi, koska esim Stokkalla ja hyvinvarustelluilla Sokoksilla on nykyään jo muutakin …esim Tom Fordia)

Kolmas mutta aika tärkeä vinkki; ethän suihkuta tuoksua ikinä kaulaan/ pään lähelle? Silloin oma nenä kyllästyy tuoksuun nopeasti, eli et haista enää itse mitään. Usein yksi suihkaus riittää. Minä suihkutan useimmiten kyynärtaipeeseen, jossa sen voi peittää hihalla tarvittaessa. Ranteeseen suihkautus on myös ok.

Yksi fakta hajuvesissä on, että ne tuoksuvat kolmella tasolla. Ensituoksu on aina se, joka tulee nenään kun suihkautat hajuvettä vaikkapa kaupassa. Et siis tiedä miltä se tuoksuu oikeasti, jos tässä vaiheessa toteat, että ei hyvä taikka hyvä. Koska ensituoksun jälkeen tulee toinen vaihe, joka kestää jonkin aikaa, ehkä puolisen tuntia alun kymmenen minuutin jälkeen. Lopulta tuoksuu se pohjatuoksu, joka sitten jää vallitsevaksi niin kauaksi aikaa kun hajuvesi ylipäätään tuoksuu. Joku hajuvesi häipyy parissa tunnissa, joku pysyy pari vuorokautta. Fragrantica kertoo nämäkin sinulle. 😊

Toivottavasti tästä oli jotain apua! 😃

Satu kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Kaikkea on kyllä kokeiltu, eikä mikään auta. :-D En vain tykkää hajuvesistä, ja on ihan sama, missä kohtaa kehoa ne ”haisevat”. Tilanne on sikäli vähän kiusallinen, että ukkeli on parfyymien suurkuluttaja, ja ne voimakkaat hajuvat jäävät sitten pyörimään koko huusholliin suihkuttamisen jälkeen ja ällöttämään minua. Ukkelin parfyymit ovat myös todella laadukkaita, ja hän on vienyt minut useampaankin parfyymikauppaan (mm. Hermekselle), jossa on yritetty löytää mulle sopivaa tuoksua ammatti-ihmisten avulla. Muutaman kerran on tullut ostettuakin jotain, kunnes opin, että parempi säästää nekin rahat johonkin muuhun. :-D

Thilda kirjoitti...

Satu; Oooh, no mutta selkeästi se ei ole sitten sun juttu. 😊