.

.

9.6.2023

13-vuotiaan puhelimen käyttöönotto

 

Tää puhelin on julkastu kesäkuussa 2010. NOKIA C3-00, harvinainen QWERTY-malli jossa siis näppäimet on ylärivissä vasemmalta (kuten kirjoituskoneissakin monesti) järjestyksessä q-w-e-r-t-y…

Saas nähdä miten opin tätä näppäimistöä käyttämään, vaikka en paljon tekstareita enää käytäkään. Puhelin on muuten ihanan helppotajuinen ja isonäyttöinen. Vanha kullanvärinen leidimalli josta jupisen täällä, on nyt viimein menossa vanhojen puhelinten laatikkoon, (jonka kyljessä lukee ”puhelinkojeita”) koska en vaan jaksa tihrustaa sen pölysumun läpi, (voishan sen putsauttaa, mutta olen muutenkin suivaantunut siihen puhelimeen) että mitä viestissä lukee tai paljonko kello on… vaikka minähän käytän siis koko ajan myös rannekelloa. Paitsi eilen, kun sen patteri loppui. No nyt on patteri vaihdatettu ja kello käy taas.


Palataanpa Qwertyyn. Vaihdoin siihen jo omanlaiseni taustakuvan. Olen sitä mieltä, että puhelimen pitää olla personoitu ja kaunis! Rakastan tämän puhelimen yksinkertaisuutta, ilman että se on suunniteltu aivan nollatason käyttöön. Tässä on näytön vasemmassa alareunassa teksti ”siirry” ja sen takaa voi selata seuraavia kohtia; Esittely, Herätyskello, Laskin, Profiilit, Saapuneet viestit, Bluetooth-valikko, Selain ja Aloitusnäyttö. Koska ostin puhelimen kirppikseltä, sen muistissa näkyy olevan vielä jotain sivuhistoriaa, ups.


Näytössä alareunan keskellä taas lukee ”Valikko” ja siitä pääsee seuraaviin kohtiin; Viestit, Osoitekirja, Internet, Valokuvat, Yhteisöt, Kalenteri, Musiikki, Asetukset, Pelit, Kauppa, Sähköposti ja Sovellukset. Ihan nyt lyhyesti näistä sen verran, että viestien alla on jopa chat, peleissä on Nokia.mobi, Bounce Tales, Monopoly Deal ja Sudoku. Sovellusten alta löytyy mm Flickr, Muunnin, Tehtäväluettelo, Muistikirja, Ajastin ja Sekuntikello.

Oikeastaan vähän ylimääräisiäkin juttuja mun tarpeisiin, mutta ei haittaa. Ehkä joskus kokeilen pelata sudokua? Joka tapauksessa olen aika innoissani. Eilen olin jo aivan totaalisen kyllästynyt vanhoihin puhelimiin, mutta nyt olenkin tämän myötä taas innostunut. Eilen ajattelin, että ostan kohta sellaisen uuden mallin, joita markkinoidaan eläkeläispuhelimiksi. Ehkä simpukkadoron? No jaa, voinhan sen ostaa joka tapauksessa odottamaan, siltä varalta että tämä rikkoutuu. Se älykännykän hankinta siirtyy taas vuosia eteenpäin. Katsotaan kauanko voin elää ilman sitä! Ehkäpä loppuelämän?


Ei kommentteja: