.

.

8.6.2023

Kasvihuoneprojekti etenee


Sain kasvihuoneen pari kuukautta sitten. Mutta kaikkihan tietää, että siitä hetkestä menee vielä aika X ennen kuin siellä mitään kasvatellaan. Ei haittaa, olen tottunut hauduttelemaan asioita perinpohjin!


Aloimme suunnitella paikkaa kasvihuoneelle ja aika pian se olikin selvää; vanhan grillikatoksen paikalla olisi tasaista, siinä olisi sopivasti tilaa ja se olisi sopivan lähellä keittiöstä, mutta ei kuitenkaan ihan heti ulko-oven edessä. No siihen tosin paistaa koko päivän ajan… että sen kanssa voi helteillä olla haastetta.


Alettiin miettiä, että mistä aloitetaan. No, purettiin se rikkinäinen grillikatos, joka viimeiset vuodet on toiminut vain jouluvalotelineenä, hävitettiin yksi pensas ja monta vadelmaa, raahattiin rikkinäinen grilli pois alueelta, heiteltiin vanha puinen ritilälattia peräkärryyn. (No lahohan se oli, niin että jalka meni läpi monessa kohdassa.) Hilattiin milli milliltä kivipöytä uuteen paikkaan. Sitten kutsuttiin piharakennustyyppi paikalle ja pyydettiin ylätasanteen laatoituksesta pohjatöineen tarjous. Eipä kuulunut. Siis mikä näitä vaivaa? Jo toinen ohari.


Tällä hetkellä alue on tyhjä, mutta maata pitäisi varovasti kuoria, laittaa pohjalle joku juurimatto, tuoda tilalle kerros hiekkaa ja asetella ne laatat. Siis edes sen kasvihuoneen alle. Ei ole kauhean montaa neliöö, sillä huone on pieni ja tosi hyvä niin! Suunnitelma on tämä; mies on vuokrannut Avantin lauantaiksi ja katotaan mitä saadaan aikaan … tosin näen eläväisesti sieluni silmin, miten hän rouhii maata kieli poskessa ja into silmissä ympäri pihaa, samalla kun minä juoksen kädet taivasta kohti sojottaen ja huudan suoraa huutoa. No, ehkä ei ihan näin. Mutta ainakin joku asia etenee. Näen jo selkeesti, miten kasvattelen huoneessa kaikkea hauskaa. Ananaspuita ja mangrovetiheikköjä. Vain taivas on rajana… ja tämä epämääräinen eteneminen.


2 kommenttia:

Mannaryyni kirjoitti...

Piharakennustyypit taitavat olla samanlaisia kuin remonttityypit. Meidän kylppärinlattian kaakeleiden saumat pitäisi uusia. Sitä kävi katsomassa joku jo hyvän aikaa sitten. Yritettiin sopia rempalle aikaa, mutta eipä sitä yhteistä aikaa tuntunut ikinä järjestyvän. Ollaan luovuttu jo toivosta. Parempaa onnea sinne suuntaan!

Vai ananaspuita ja mangrovetiheikkojä. Jään kyllä mielenkiinnolla odottamaan projektille jatkoa 😁

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; 😮 No ohhoh! Vai semmosta on niissäkin! Meillä myös parvekeprojekti (kun kuistin katto pitäisi uusia, mutta sen päällä oleva metallikehikko-parvekerakenne ensin siirtää pois siksi aikaa), ei tunnu kiinnostavan edes tarjouksen vertaa ketään. Ollaan jo luovuttu asiasta vuosia sitten. 🤦‍♀️

😄 saas sitten nähdä mitä sinne kasvihuoneeseen tulee…