.

.

19.6.2023

Helleselviytymistä


Nyt on jälleen se aika vuodesta, kun tuskittelen helteen kourissa. Palasin siis lapsuudenmaisemista ja lakeuden tuulien sylistä kotiin, jossa helle tuntuu ummehtuneena helotuksena. Tänään etenkin, kun pari kolme päivää on helottanut ja sisällä lämpö on noussut lähes +29 asteeseen, olen ollut voipunut ja olo on nahkea aivoista lähtien.


Meidän piha on vähän hankala, sillä portaat (joilla istun paljon) ovat suoraan auringonpaisteessa aamupäivästä alkaen ja grillipenkki samoin. Tuskastuneena ryhdyin katselemaan sopivaa paikkaa toiselle ulkopenkille, mutta se on vähän hankalaa, sillä suurin osa etupihasta on niin vino, ettei mikään ole suorassa ja sitä paitsi varjoa ei tunnu olevan missään. Kunnes hoksasin, että mitäpä jos raahaisin penkin aivan kuusiaidan viereen, oravapuun alle, joka muodostaa ainoan pienen varjoläntin pihaan.


Ja täällä sitä nyt ollaan! Hyttysten ruokana tosin, mutta ainakin varjossa. Jos saisin valita, että olisinko puoli vuotta +40 asteen lämmössä vai -60 asteen pakkasessa, niin valitsisin jälkimmäisen. Olisi siis kiva viettää talvi Oimjakonissa Venäjällä. Kylmää vastaan voi varustautua, mutta kuumuutta vastaan on hankala taistella.

 

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

On kyllä niin totta, että kylmää vastaan voi varustautua, mutta kuumuutta ei pääse pakoon. Minä aloin inhota kuumuutta ja auringonpaistetta Jätkäsaaren asunnossa, sillä se oli oikea pätsi. On meillä sellainen likuteltava ilmastointilaite, mutta viime kesänä päätin leikkiä sankaria, enkä hakenut sitä varastosta koko kesänä. 😅 En kyllä välttämättä haluaisi elää kuudenkymmenen asteen pakkasessakaan... 🤭

Thilda kirjoitti...

Satu; Jees, todellakin! 😊
Voin kuvitella miten kuuma Jätkäsaaressa mahtaa olla, vaikka meri onkin vieressä. Se betoniviidakko jo yksinään on aika kuumaa ja se, että lähistöltä puuttuu esim metsä kokonaan. Ja onhan toki erilaisia talojakin, joissa voi olla esim rakennevikaa jne.

Me kuoltais ilman liikuteltavia ilmastointilaitteita! Onneksi tänään on kai kuumin päivä ja juhannus on ennusteen mukaan lähes 10 astetta viileämpi!

😂 Mä oon jotenkin outo tän pakkasfanitukseni kanssa…