.

.

30.6.2023

Tarvitsen voimanaisia!

 

Tein pinterestin kuvakollaaseistani muutamia kuvituskuvia blogiini. Naisten kuvaryhmän oon luonu just innoituksen ja voimaa antavien kuvien takia. Ja kauneuden. Me ihanat naiset!


Ja nyt kun olo on taas jokseenkin vakaa, voin kertoa tarkemmin, missä mennään.


Eli, aloin tossa noin kuukausi sitten huomata, että vatsassa on kova kohta. Suunnilleen kananmunan kokoinen, sijaiten noin 5cm navan alapuolella. En tiedä oikein miten sen huomasin. Aluks vaan totesin asian. Sit se alko kasvaa ja tuntui kaikkina vuorokaudenaikoina, riippumatta siitä onko suoli tyhjä vai täys (kun sekin kävi ensin mielessä, että suoleen se liittyy. No ei liity.) eli sit kun se alko olla nyrkin kokonen, eikä enää voinu olla vatsallaan, ilman että kauhee muhkura tuntuu vatsassa ja kun se alkoi painaa virtsarakkoa ja tuntua kävellessäkin, huolestuin toden teolla. Syöminenkin oli sitä, että vatsa oli aika heti ihan täynnä. No maalaisjärkikin sanoo, että nyt on jotain ylimäärästä sisuksissa ja paljon.


Toissapäivänä kävin sit Pihlajalinnan gynellä ja hän jo pelkän juttelun perusteella sanoi, että arvaakin jo mistä on kyse. Mietin, että mikäs röntgennainen hän mahtaa oikein olla! Tunnustelun, sisätutkimuksen ja ultran perusteella tuli sitten varmuus; jättimäinen myoomakohtu, sen lisäksi iso kysta, joka täynnä nestettä, sekä normi polyypit. ”Normi” siks, että ne on yleisiä ja vaarattomia. Mutta siis kohtu, jonka pitäis olla pienempi kuin pienikätisen naisen nyrkki, on mulla kahden ison nyrkin kokoinen. Ei ihme, että painaa! Sain kiirelähetteen lisätutkimuksiin TAYSiin.


Eilen kävin verikokeessa, jossa mitattiin antigeeni S -CA12-5. Olin vähän jännittynyt koko eilisen päivän. Tulokset ei edes tulleet eilen ja sain itteni jotenkin leppymään iltaa kohti ja nukuin ihan hyvin. Niin, siis välihuomautuksena se, että jos kysta on sileä ja säännönmukainen, se on ihan ok, mutta jos se on jotenkin rösöinen ja repaleinen (kuten mulla), se saattaa viitata pahanlaatuisuuteen. No minähän vajosin heti sinne syvään päätyyn ja olin hirmu huolissani jo eilen. Tuo veriarvo korreloi sen kanssa, että onko lisähuolta pahanlaatuisuudesta. Arvon pitäisi olla normaalisti 0-35, mutta jos on yli, niin se sitten huolestuttaa ja tutkitaan lisää. Korostan kuitenkin, että kumpikaan näistä ei tarkoita 100% varmaa syöpädiagnoosia, vaan pitää tutkia lisää! Mun arvo on melkein 4000. Se tarkoittaa raja-arvoista kystaa, eli se joko on tai ei ole syöpä. Jos se olisi varma syöpä, lukema olisi kymmenen tuhatta tai enemmän.


Gynekologi kysyi kauanko oireita on ollut ja sanoin, että noin kuukauden. Tarkistin vielä kotona, että olen ollut fyssarilla 5.6., jolloin makasin hoitopöydällä vatsallani, mutta en huomannut mitään kummallista. Eli sen jälkeen tämä on kehittynyt isoksi, vaikka se ”alku” on voinut sisuksissa olla jo kauemmin. Sekin vähän herättää huolta, että tämä alien on kasvanu niin nopsaa! Tänä aamuna mulle jo soitettiin TAYSista, että sulle ois parin viikon sisään lääkärin tutkimusaika. Aika nopeeta toimintaa, sanon minä. Erittäin hyvä gynekologisten syöpäsairauksien lääkäri on nyt mut napannut tutkittavaksi. Ja tästä se lähtee. Pidän teidät ajan tasalla.


Ja nyt tää, miksi kerron tämän kaiken tuoreeltaan julkisesti; jos vaan voin vaikuttaa siihen, että edes joku nainen säästää henkensä menemällä ajoissa tutkimuksiin, niin siihen haluan vaikuttaa. Älä koskaan ajattele vähättelevästi niin, (kuten minulle muutama päivä sitten sanottiin) että ”tämmöstä kaikkee nyt on vähä yhdellä sun toisella…” vaan mene tutkittavaksi ennen kuin on liian myöhäistä! Ja vaadi välillä siellä gynekologilla se ultra! Sillä ei siitä papa-kokeesta ja kohdunkaulan kurkkimisesta ole hevon helvetin hyötyä, jos ongelma on sisempänä. Kannustan sua vaatimaan tutkimuksia! Yksityisellä gynekäynti maksaa about reilut 80€ plus ultra lähemmäs 100€. Mutta jos se säästää hengen ja sulla on siihen mahis, niin tee se, mikäli julkisella puolella vastustellaan. Eipä siel haudassa ole seteleistä oikeen hyötyä.



6 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Olet ajatuksissa ❤️

Thilda kirjoitti...

Jenni; ❤️❤️

Mannaryyni kirjoitti...

Hienoja voimanaisia olet löytänyt. Tsemppailen täällä kovasti 😘

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Kiitos! 😊 ❤️

Birgitta kirjoitti...

<3

Thilda kirjoitti...

Birgitta; ❤️