.

.

21.2.2024

Halki aikojen!

 

Asia, joka virkistää mua ihan äärettömästi, on uusien sukulaisten löytäminen! Tuntuu, että täällä me hortoillaan ensin hajallaan kukin tahoillamme, kunnes joku ihmeellinen johdatus saa meidät yhteen ja yhtäkkiä on kuin magneetti kilahtais metalliin; asiat loksahtaa kohilleen ja joskus jopa kauan sitten kadonneet kytkökset ja yhteydet kutoutuu umpeen.


Kuukauden sisällä oon tavannu kaksi ennen tuntematonta sukulaista, ilman että olen älynnyt edes etsiä kumpaakaan heistä. Ihan valtavan innostavaa! En tiedä voiko tätä edes ymmärtää kukaan muu kuin toinen sukututkija. Että ei haittaa, vaikka sukupolvi tai kaksi ei ole pitänyt yhteyttä, koska nyt me ollaan löydetty toisemme! Tuntuu siltä, että jotain on korjaantunut, katkenneet langat on jälleen ehjät.


Jokainen sukupolvi, joka ei ole vaalinut sukuyhteyttä, tekee tästä salapoliisintyöstä hankalampaa, mutta yhdessä me ratkotaan asioita ja joukossa on voimaa! Miksi kannattaa sitten olla yhteydessä sukuun? Koska historia toistaa itseään, jos historiaa ei tunne. Ymmärrys muita kohtaan lisääntyy, kun tietää mistä asiat johtuu. Historia antaa perspektiiviä kaikelle, etenkin tulevaisuudelle. Ja että jokaisen sukupolven ei tarvii erikseen keksiä sitä pyörää yhä uudelleen.


4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Oletko valinnut jonkun tietyn sukuhaaran jota tutkit?
Mietin vaan itse,että appiukon suku kiinnostaa jonkin verran,anopin ei pätkääkään. Äitini suku taasen kiinnostaa enemmän kuin isäni. Onko se siinä keiden kanssa on esim. viettänyt lapsuutensa tai muuten on enemmän tekemisissä. Tai onko joku kiinnostava henkilö kenestä haluaisi tietää enemmän. Itse löysin kerran tosi kauniin vanhan valokuvan. Kiinnostus heräsi heti,kuka hän on ja millaisen elämän eli.

Thilda kirjoitti...

Anni; No mä oon jakanu esivanhempani neljään ryhmään, jokaisen isovanhemman mukaan. Eniten kiinnostaa äitin isän juuret ja vähiten äitin äitin. Ne kodit on kaikki hyvin erilaisia (virkamiestä, maanviljelijää, torpparia, kunnan ammattimiestä…) ja osasta saa paljonkin irti vaikka menee ajassa kauaskin taaksepäin. Se tietty vaikuttaa kenen kanssa on viettäny lapsuutensa, koska mullakin se haara on kiinnostavin. Kiinnostavia henkilöitä sattumoisin myös linkittyy samaan juuristoon. Mutta elämänmittainen suo se tutkiminen kyllä on! Mä oon alottanu noin 10v, elikkä yli 40 vuotta tutkinut, eikä loppua näy. Aina voi tutkia tarkemmin ja enemmän. 🔎🔎🗄️🗃️ Ja etenkin pureutua niihin ongelmakohtiin, kun kokemusta tulee lisää. 🤓
Mulle tulee samanlaisia fiiliksiä vanhoista kuvista!

vilukissi kirjoitti...

Uteliaisuutta ... kuulutko Elisabet Arinin ja Petter Hällströmin sukuun?

Thilda kirjoitti...

Vilukissi; En tietääkseni, ainakaan toistaiseksi. Mutta kylläkin Ilkan, Köykän, Rossin…