.

.

16.2.2024

Provinssirockin ruokalinjaus - risut naamioitu porkkanaksi?


Nyt taas täälä ihmettelen, että mitä sielä Provinssiockin päättävissä elimissä oikeen aatellaan? Että ruokia myyvien myyntipaikat maksaa sen mukaan myykö liharuokaa vai kasvisruokaa vai vegeruokaa. Siis mitä ny taas? Rokotetaan liharuoan myyjiä korkeammilla paikkamaksuilla! Ja edellytetään jokaista ruokamyyjää sisällyttämään menuuseensa jonkun vegeruoan! Jo on aikoihin eletty! Vaatiiko kukaan vegemyyjiä sisällyttämään valikoimaansa häränpaistia? Ihanko oikeesti tää menee näin naiiviksi, että ilmastonmuutos häviää, jos me kaikki suomalaiset aletaan tällä sekunnilla syödä vegeruokaa? Jos Provinssi oikeesti haluaa viherpestä itsensä todella, niin sitten loppuu se ulkomaisten esiintyjien tänne lentokoneella roudaus. Vai eikö muka lentäminen ole ilmastonäkökulman varsinainen ilkeä äitipuoli? Ja miten on ilmaisen työvoiman käyttäminen; jopa 700 vapaaehtoistyöläistä pyörittää tuota tapahtumaa. Jotenkin näkisin, että nykyajan reilun meiningin mukaan työntekijöille pitäis maksaa työstä.

Ylipäätään saan näppylöitä ja verenpainetta, kun joku ylemmyydentuntonen kekkeruusi tulee ylhäältäpäin saneleen, miten jonku toisen pitää tehdä valintoja. Että eiks vaan vois antaa niiden ostajien itsensä valita, ostaako makkaraa, pihvihampurilaisia tai sit ihan vaan salaattia taikka jotain tosi kiinnostavia ’kaikettomia’ juttuja. Tää kuulostaa vähä samalta ku jos olis sellanen laki, että punaisia ja oransseja raaka-aineita ei saa enää käyttää. Taikka että mustaa ei saa käyttää vaatetuksessa. (Mustahan on kaikkein myrkyllisin väriaine, by the way.) Tai jos nyt ei suoraa kielletä, niin niiden käyttöä aletaan halveksia ja mustien vaatteiden myyjille pistetään korkeemmat vuokrat ku muille. Olis joku äänekäs sakki, joka haahuilis täällä täysvalkosissa, niin ku opetuslapset kuvaraamatussa. Että hesalaiset nuoret istuis manskulla valkosissa kaavuissa, että mustiinpukeutuneitten tepastelu estyis kerta kaikkiaan.


Mää en käskis vegaania syömään lihaa, mutta mun mielestä vegaaninki pitäis pitää turpansa kiinni. Jokainen hoitakoon vaan ihan sen oman tonttinsa. Nykyään on ihan jeeesuksen ärsyttävää, kun on kaikenmaailman joukkioita, jotka sanelee miten muitten tulis elää. Onko ihan pakko? Ja sitte nää peesaajat siinä vielä perässä. ”Joo, me ollaan kyllä samaa mieltä, me tuetaan kyllä teitä! Pistetääs lihansyöjät ahtaalle!” Painukaa ny hevon kuuseen siitä marisemasta. 

Ja mitä tulee siihen, että jos joku ei voisi tappaa eläintä, niin ei pidä syödäkään sitä sitten, niin täyttä paskaa koko juttu! Mä niin haluisin nähdä kaikki kädettömät nykyihmiset höyläämässä ite lautoja ja takomassa nauloja, jotta saavat talonsa rakennettua. Ja mitähän kaikki sankat uusavuttomien joukot tekis, jos pitäis kasvatella pellavasta kuidut ja tehä langat ja kutoo kankaat, jotta sais vaatetta. Siitä ei tulis kyllä hevon helevettiä. Että siihen nähden tehköön kukin mitä osaa ja toiset ostakoot häneltä tuotteita. En minä ainakaan mene tappamaan yhtään eläintä, mutta syön niitä kyllä. Eikä se kuulu kellekään näsäviisastelijalle yhtää.

Ja tässä vielä sit tää ite Provinssin hinnotteluperiaate heidän omilta sivuiltaan. En kyllä tiennykkää, että pohjanmaalla on alkanu kasvaa jeesuksia, mutta ilmeisesti näin on. Mun mielestä pohjalaiset on just siks hyvää porukkaa, kun ne on hyvin pitkälle jalat maassa ja järki päässä. Ainaki ennen ollu. Maailmanparantajiakin tarvitaan, mutta ei sellasia muitten asioihin sekaantujia. Sitä tämä on mun mielestä! Sillon kun festareilla myydään kaikille sopivaa ruokaa vieläpä lähellä tuotettuna, se saa multa ainakin täydet pisteet! En sylje vegelautasellekaan, vaikka joku ehti niin ehkä jo luulla? Mua vitoo vaan se epäoikeudenmukainen eriarvoistaminen. Että yhet nostaa ittensä parempaan väkeen ja rokottaa muita. Vähä niinku ennen muinoin, kun oli aateliset ja muut säädyt. Nyt on nää paremmat, joilla on oikeemmat mielipiteet ja elämäntavat ja jotka jaksaa koko ajan tuoda sen esiin ja samalla vaatii muitakin elämään samoin. Tää on ku joku tauti, joka leviää ja leviää! Ruokanatsien aikakausi.

Ja jos katot Provinssin sivuja laajemmin, niin esim työntekijöiksi halutaan henkilöitä joilla on ”hyvä, iloinen ja avoin asenne”. No niinpä; avoin asenne tarkoittaa ilmeisesti vitun ahdasta yhden linjan tapaa katsoa kaikkea? Vai onko pääjehuilla eri säännöt ku työntekijöillä? Mutta selviäähän se syykin tähän outoon uuteen asenteeseen; ”Provinssin toimiston painopiste on talviakaan Helsingissä…” siellä sitä on sitten käyty hesoissa hakemassa se oikeenlainen asenne elämään.

 

18 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Voi Provinssin ruokalinjaus minkä teit!

Taija-Tiia kirjoitti...

No jo on mielenkiintoinen ratkaisu! Ei ole kyllä reilua millään tavalla. En ole festareiden ruokatarjontaan viime vuosina tutustunut oikeastaan ollenkaan, en tiedä millainen tasapaino on yleensä liha/vegaani-ruokien suhteen. Molemmat käyvät itselleni, ei haittaisi vaikka olisi vain toista tarjolla.

Naurahdin kyllä tuolle "avoimelle asenteelle" :D

Thilda kirjoitti...

Jenni; No tosiaan. Pettyny olo moisesta näkyvän pohjalaistapahtuman linjauksesta! 😒

Thilda kirjoitti...

Taija-Tiia; Onpa niinkin. Ihan diibadaaba-viherpesua taitaa olla! En hyväksy tollasta kiristämistä. Jokainen saa syödä mitä haluaa ja tarjolla pitäis olla kaikille ruokaa. Ostaja äänestää jaloillaan, ei järjestäjä! 🤨

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse kasvissyöjä, mutta inhoan kaikkea fanaattisuutta ja muiden elämänvalintoihin puuttumista. Jokainen päättäköön kukin itse mitä syö.
Kaksinaismoralismi on myös perseestä. Muistan, kun yksi työkaverini haukkui pataluhaksi kaikki Hesessä tai Mäkkärillä käyvät. Itse lenteli vähintään kerran vuodessa Intiaan valaistumaan.t. Selja

Thilda kirjoitti...

Selja; 👍👍
Minäkin olin 10 vuotta kasvissyöjä aikoinaan. Silloinkin mua tympi ulkoapäin tuleva painostus. Vähä ku jossain uskonlahkossa!
Naurattaa toi työkaverisi! 😄🤦‍♀️

Anonyymi kirjoitti...

Viime kesänä Provinssirockissa heitettiin ulos joku kansanedustaja, joka oli kutsuvieraana festareilla. Syynä tämän ihmisen mielipiteet sukupuolten moninaisuudesta.
Eli jos et ole vegaani tai mielestäsi on vain naisia ja miehiä, pysy poissa Provinssirockista!
On järkyttävää, miten ahdasmielistä ja suvaitsematonta on tämä porukka, joka itse ajattelee olevansa suvaitsevaisia.- Jonna

Anni kirjoitti...

Ei ymmärrä. Ei sovi tuommonen tänne Pohjanmaalle,eikä muuallekaan.

Thilda kirjoitti...

Jonna; Osut täydellisesti naulan kantaan! Olen lukenut myös viime kesän tapahtumista, eikä sekään mielestäni ollut ok toimintaa Provinssilta. Asia olisi ollut tietysti eri, jos henkilö olisi siellä festareilla räyhännyt, mutta kyse oli hänen omasta mielipiteestään, jonka oli tuonut esiin aiemmin. Eikö meillä saa enää olla mielipiteitä? Tosi kummalliseksi menossa tämä ääriajattelu!

Olen jo kauan inhonnut kaikenlaista ääriajattelua ja epäoikeudenmukaisuutta ja se vain tuntuu lisääntyvän. ”Suvaitsevainen”-sana suorastaan naurattaa 😂 okei… siis suvaitset vain tiettyä ja muuta et? Tekisi mieli kysyä! Tosi kiinnostava kanta! Vähän on suuntaus kuin Kiinassa taikka Pohjois-Koreassa… (niissä toki paljon pahempi!)

Joskus vähä pelottaa, että mihin täällä ollaan menossa!

Thilda kirjoitti...

Anni; Ei munkaan mielestä! Jotenkin mulla on sellanen näkemys, että pohjalaiset on vaikkakin usein konservatiivisuuteen taipuvaisia, niin myös oikeudenmukaisia ja rehellisiä. Oikeudentunto on ollut jo aikanaan 1500-luvulla Jaakko Ilkan mielessä ja esim Pohjalaisia-näytelmän pääajatuksena sata vuotta sitten.

Hassua on, että nyt ei näytä tajuttavan, että mitä maltillisemmin asioita ajetaan, sen paremmin pääsee eteenpäin. Äärimentaliteetilla ja pakkotoimilla ei ole koskaan hyvä kaiku. Kattoopa sit vaikka tonne itärajan taakse… 👀

Anonyymi kirjoitti...

Hintapolitiikkaan en ota kantaa, mutta kasvissyöjänä haluaisin, että olisi niitä lihattomia vaihtoehtoja. Olen ollut festareilla, joissa (kasvis?)vaihtoehtona oli munkki ja kahvit sekä nachot salsalla, meinasi tulla vähän turhan kova nälkä päivän/illan aikana 🤬

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Väärin tuokin! Yleisötilaisuuksissa, joissa myydään ruokaa, pitäisi tosiaan olla vaihtoehdot kaikille! 🥗🍲🍝🍕

vilukissi kirjoitti...

Erittäin hyvin kirjoitit ja niin niin täyttä totta! Kiteytit hyvin omat ajatukseni! Ollaan taas paavillisempia kuin paavi itse. Mulla nousee verenpainen välittömästi, kun törmään tän tyyppisiin pikkusieluisiin aatoksiin kuin Provinssi nyt teki!

Jos olisi ollut saunanpesä, olisin mennyt laittamaan saunan lämpiämään heti kohta niin, että olisin sytyttänyt puut todellakin alta enkä päältä! Ulkomailla palaa metsiä ja Islannissa syöksee laavaa ja tuhkaa ja ties mitä tulivuorten syvyyksistä ja meillä mennään istuskelemaan Mannerheimintielle. Sori, jos loukkaan jotain mutta nyt saisi mennä istumaan tuonne Islantiin ja Chileen vai missä nyt paraikaa palaa metsiä.Ja toki vaikka UKrainaankin.

Olen kanssasi todellakin yhtä kiukkuinen!

Thilda kirjoitti...

Vilukissi; Kiitos, kiitos! Hyvin sanot: paavillisempia kuin paavi itse. Just sitä se on! Verenpaine tosiaan nousee tämäntyyppisistä asioista!! 😣
Ei vitsi, nauroin tolle puiden sytyttämiselle alta! 😂 Niinpä! Ja lisäks me suomalaiset aina HETI totellaan kaikkia samperin direktiivejä, toisin ku muut eurooppalaiset. Ziisus!
Oot niin oikeessa tuosta istuskelusta! 👍

marikan polut kirjoitti...

meidän kulmilla päivän lehti kommentoi, että Ruississa on ollut näin jo vuodesta 2018 eikä ole ketään hetkauttanut. Ne myyvät lihaa, jotka myyvät ja tietävät että ne myyntipaikat ovat hintavampia.

Itselläni ei varsinaisesti ole kantaa asiaan.
tai ehkä sittenkin.
Pitää olla kaikenmoista niin että jokainen voi tehdä semmoisia valintoja kuin itse haluaa.

Thilda kirjoitti...

Marikan polut; Ahaa, semmonen kirjotus? No onpa hassun tuntusta, että se on nielty ihan noin vaan, koska on se kieltämättä epäreilu asetelma. Ehkä pohjalaiset on sillai tasapuolisuuden vaatijoita, että siel heti älähdetään? En mää muuta keksi.

Oon juurikin samaa mieltä sun kans, että kaikille sopivaa tarjolle. Se ostaja sit päättää. Se ois reilu meininki. Eikä se, että rokotetaan yhdenlaisia ja pakotetaan se vegeversio mukaan. Se tuntuu hyvin teennäiseltä. Naurattaa vähän Provinssin pääjehun perustelu, että näin annetaan kaikille mahdollisuus kokeilla vegeäkin. Siis pakottamalla? 😄

Oon jo kuullu yksityisesti kommenttia, että meinasivat mennä Provinsiin kesällä, mut nyt ei huvitakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Provinssilta täysin oikea linjaus!

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Niinkö sinusta? Minä näen, että se ei ole oikeudenmukainen. En usko pakottamiseen, enkä risuihin. Mielenkiintoinen keskustelu tästä kuitenkin on virinnyt ympäri maan ja se on hyvä.