.

.

24.6.2024

Jännetupentulehdus

 

Helmikuussa luulin, että tää käsiceissi on hoidettu viimestään huhtikuuhun mennessä. No eipäs ollu. Se syöpälääkärin tekemä lähete käsikirurgille oli huippujuttu! En tietysti vielä tiedä, koska pääsen sinne, mutta asiat lähti rullaamaan kuitenkin. Just ennen juhannusta mul oli aika TK:een, jossa käteen piti pistää toinen kortisoniannos. Yllättäen nuori lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että eipä pistetäkään, vaan hän laittaa lähetteen ultraan ja röntgeniin. Yllätyin täydellisesti! Vain yksi lääkäri (ja fyssari) on ollu näiden tutkimusten puolella, muut on olleet sitä mieltä, että ei niistä mitään näe, turhaa touhua. Tämä nuori lääkäri sanoi, että kun viimeksikään kortisonista ei ollut yhtään apua ja sormet vieläpä turpos, niin jätetään koko juttu.


Koska oli just juhannusloma alkamassa, röntgenhoitaja kysyi, haluaako ultraava lääkäri ottaa vielä yhden ylimääräisen potilaan, ja hän halusi! Käsi siis ultrattiin saman tien ja lääkäri selosti mulle koko ajan mitä näkyy. Kuulemma näkyy selvästi tulehdus peukalon ojentaja- ja loitontajajänteissä. Tutkimus kesti ehkä kolme minuuttia ja sitten pääsin vielä saman tien röntgeniin. Sen tuloksia en tietysti vielä tiedä. Pitää varata lääkärin soittoaika.

Tärkein asia nyt kuitenkin (kuulemma) on pitää käsi täysin levossa pari viikkoa. Ja se jos mikä on vaikeaa! Miten voi pukeutua yhdellä kädellä? (Kuvittelepa vaan vaikka sukkahousujen taikka polvisukkien kiskomista ilman toisen käden apua!) Tai syödä, ellei joku pilko ruokaa sulle valmiiksi. Tai avata ovea, jos samaan aikaan pitää vääntää kahvasta ja klipsusta. Tai kaivaa lompakosta kolikoita. Tänä aamuna onnistuin melkein kolauttamaan silmäkulmani pesuhanaan, kun yritin pestä kasvoja yhdellä kädellä! Kuka uskoisi, jos mustan silmän syynä olis ”kolautin pääni pesuhanaan”?! On lukemattomia pieniä arjen juttuja, joissa tarvitaan molempia käsiä. En ollenkaan ole varma, onnistunko tässä edes välttävästi. Käsi pitäis ehkä kipsata, jotta sen sais liikkumattomaksi niin pitkäksi aikaa! Viimeksi työterveyslääkäri oli jotenkin nihkeänä saikun kanssa, katsotaan mitä hän tänään sanoo. Käsi kuitenkaan ei ole vielä valmis työntekoon.


Ei kommentteja: