.

.

3.6.2024

Viikonloppuna Norrtäljessä

 

Viikonloppu Norrtäljen reissulla takana! Siellä oli hitsin kuuma, paljon hienoja moottoripyöriä, nättejä näkymiä, ihania kauppoja… Mä nautin ’ulkomailla’ (niinkin kaukana kuin Ruotsissa tai Norjassa tai Virossa! Hah hah) käydä marketeissa tai ihan pienissäkin ruokakaupoissa. Saatan muistaa sellasia asioita kuin että ’20 vuotta sitten kävelin läpi Tarton vanhankaupungin ja bongasin pikkuriikkisen lihakaupan, josta ostin makkaroita, ja voi miten hyviä ne oli!’ Tai että miten Salisburyssä myytiin Mars-maitojuomaa. Saksassa ekokosmettiikkaa myytiin marketissa kuin marketissa valtavia valikoimia ja vielä pilkkahintaan! Ja Norrtäljessä tietysti tutustuin antiikkikauppaan, sisustuskauppaan ja Ica-markettiin.


Tämä Tove Janssonin ohimennen nähty figuuriasetelma, erityisesti Vilijonkka oli pakko kuvata! Tunnen itseni nykyään melkein enemmän Vilijonkaksi kuin Nuuskamuikkuseksi, joka olin ennen. Vilijonkan tarkkuus ja nipotus huvittaa mua nimittäin suuresti. Oon ihan samanlainen. Paitsi että vihaan siivoomista.


Tässä sisustuskaupassa ihastelin seinien tapetteja.


Ja herra siunaa miten ihania kukkaruukkuja!!


Jos oisin varautunu, (rahallisesti) nii oisin ostanu monta!


Yritinkin netistä ettiä näitä, mutta en hupakko tajunnu kattoa mitä merkkiä nää on, joten on vaikea löytää!


Otetaan vinkkejä vastaan siis…


Ja entäs nämä lampunvarjostimet sitten!


Ja lamput… joista olisin myös valinnu monta - vaikka oikeesti en tarvii.


Kattolampuissa on nykyään tosi kivoja, vanhoihin taloihin hyvin sopivia malleja.


Ruokakaupassa olin myös aivan pyörällä päästäni! Siis katsokaa nyt mitä voileipäkakkuja!! Hinnatkaan ei mun mielestä ole kauheet; noin 14 eurosta 30 euroon.


Ja torttuja…


…ja täytekaakkuja, voi jestas! Hinnat näillä noin 8 eurosta 25 euroon. Miten ruoho onkin aina niin vihreetä maan rajojen ulkopuolella?! Sitä paitsi limsahyllystä löytyi ihan maailman parasta limsaa (kuva tulee myöhemmin) ja energiajuomien hinnat oli eurosta kolmeen, mutta pääosin kahden euron alle ja vähän yli. Suomi on kyllä yks kalleimpia maita. Mun käymistä maista vain Islanti ja Norja on vielä kalliimpia. (Mahtanee johtua meidän verotuksesta tai jotain.) Mutta tämä pikkuinen matka oli ihana, vaikka unet jäikin lyhyiksi ja kuumuus oli hiukan överi.


4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Voi taivas miten ihania putiikkeja. Voisin ihastella tunti tolkulla,pää pyörällä ja viihtyisin tosi hyvin.

tintti kirjoitti...

Voisiko olla Simply Scandinavia-merkin ruukkuja? Tosi kauniita ja kiinnostava postaus, Norrtäljessä voisikin käydä iänikuisen Tukholman sijaan...

Thilda kirjoitti...

Anni; Nii-i!! Eikö! 😍 Niin minäkin! 😄

Thilda kirjoitti...

Tintti; Iso kiitos vinkistä! Sehän se, ainakin isojen ruukkujen osalta! ❤️ Tämä auttoi! Norrtälje on kaunis pikkukaupunki, tosin en tiedä miten sinne mennään satamasta, paitsi omalla autolla. Ja ympäröivä maaseutu on viehättävä! Sitä paitsi Tukholmakin on lähellä, eli vois tehdä jonkun kiertomatkan. 😃