.

.

20.6.2024

Kontrollitulokset


Tiistain syöpäkontrollin tuloksia tässä tarkemmin. 


Mulle tehtiin normaali gynekologinen sisätutkimus ja -ultraus, imusolmukkeiden tutkimus, vatsan alueen tunnustelu käsin, vatsan päältä ultraus ja vielä kuunneltiin keuhkot. Kaikki oli loistavasti! Melkein aloin itkeä helpotuksesta. Kysyin lääkäriltä, että minkä aikajakson sisällä on suurin riski että syöpä voi uusiutua ja hän sanoi, että se on kaksi vuotta hoitojen (eli mulla sytojen) jälkeen. Elikkä niistähän mulla on tässä vaiheessa vasta puoli vuotta. Toisaalta; neljännes on jo takana ja hyvin on menny! Mahtavan hyvä olo siitä!


Otin lääkärin kanssa puheeksi myös sen, että kuulemma Virossa on syöpäepidemia. Hän katsoi mua vakavasti ja sanoi, että ’niinkö? … no, oikeastaan meillä Suomessakin on nyt kohdunkaulan syöpien epidemia.’ (Hän ei varmaan ole kauhean perehtynyt muiden kuin gynekologisten syöpien tilanteeseen, eli saattaa olla muissakin syövissä sama tilanne - mietin itsekseni jälkeenpäin.) Pohdin lääkärille, että voisiko se olla koronan aiheuttamaa epidemiaa, vai jonkun muun ja hän sanoi, että sitä ei osaa vielä sanoa, mutta muutaman vuoden kuluttua ehkä voidaan jo sanoa tarkemmin.

Sain häneltä muuten myös lähetteen käsikirurgille. Jotenkin en ollut itse tajunnutkaan, että voisin pyytää lähetettä, olin vaan tuskaillut, että ei ole kyllä kauheesti varaa mennä tässä vielä yksityiselle käsikirurgillekin. Tämähän sujui näppärästi! Sitä kutsua voi tosin joutua odottamaan kuukausia. Toistaiseksi käteen pistellään kortisonia vielä kerran tai pari ja pidän rannetukea koko ajan. Täytyy sanoa, että käsi ei ole ihan niin kipeä kuin se pahimmillaan oli.

Mukana vastaanotolla oli myös lääketieteen opiskelija, jolle sitten lopuksi sanoinkin, että tämä lääkäri on tosi hyvä! Hän kuuntelee ja on tarkka. (Toisin kuin jotkut!) Opiskelija oli samaa mieltä. Toivon, että hän ottaa näistä kokemuksista jotain mukaansa omalle työuralleen ja koettaa olla samanlainen omille potilailleen. 



4 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Hienoa että syöpä on älynnyt pysyä poissa ja saa luvan pysyäkin! Varmaan suuri helpotus kun on jännittänyt tuloksia.

Thilda kirjoitti...

Jenni; Niin on ihan mahtavaa ja oli todella suuri helpotus!! 🥰

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa 🥰 ja hyvää Juhannusta t. Double-P

Thilda kirjoitti...

Double-P; Kiitos! Samoin teille!! 😊