.

.

27.2.2023

Kolme asiaa hyvinvoinnin hyväksi

 

1) Ergonomiatyyny! Tästä on tullut nopeasti yksi elämäni parhaista ostoksista! (Eikä tämä ole mitään kaupallista yhteistyötä kenenkään kanssa!) Ostin omani Ikeasta ja Hurrikaanista, mutta niitä on myös ajoittain Lidlissä ja ties missä kaikkialla. Yön aikana käännän tyynyä välillä. Se matala puolihan on siis selällään nukkumiseen ja tuo korkeampi sitten kyljellään nukkumiseen. On ihana tunne asettaa päänsä tyynylle kyljellään! Kerrankin tekee jotain oikein.

2) Koiranpallo. Jäsenkorjaajan suosittelemana päädyin kokeilemaan tätä. Kävin parissakin marketissa etsimässä niitä siilin, eli puolipallon muotoisia, mutta sit lopulta oli pakko ostaa pallo Mustista ja mirristä, koska siilejä ei löytynyt. Palloa on tosi kiva pyöritellä sohvalla istuessa jalan alla. Ja mä istun sohvalla paljon! Aluksi kokeilin sitä ohuen sukan ja villasukan läpi. Se tuntuu hyvin hellältä sillä tavalla. Sitten otin villasukan pois ja tuntuma oli ohuen sukan läpi jo ihan toisenlainen. Ja tottakai kokeilin myös paljaaseen jalkaan ja olihan se jo räväkkä fiilis. Mutta paitsi että jalkoihin tulee lämmin ja verenkierto paranee, niin uskon, että se hieroo kaikenlaisia akupisteitä ja hermopäätteitä, joita jalan pohjassa on. En siis välttämättä edes huomaa kaikkia hyötyjä heti. Ja kokeilinhan minä pyöritellä sitä poskiakin vasten ja sekös sai posket punottamaan! Pitäis ostaa kasvoja varten ehkä oma pienempi pallo, koska tää oli jo siepannut itseensä hiuksia lattialta.

3) Sokerin vähentäminen! Tätä täytyy taas harjoitella. Tää on mulle ehkä vaikein rasti ikinä! Olen ikuisessa sokerikoukussa ja se näkyy myös DNA-tuloksessa, usko tai älä. Se on elinikäinen koukku, kuten mikä tahansa muukin. Välillä pääsen selville vesille ja sitten taas luisun hiljaa kohti pohjaa. Ja koska sokeri kerää sitä perhanan sisäelinrasvaa ja kasvattaa rasvamaksaa, niin pakkohan sitä vastaan on taistella! Tässä olen taas tällä kertaa vasta ihan alkutaipaleella. Aloitan sillä, että en osta enää karkkipussia sohvapöydälle. Ni.



4 kommenttia:

Ulrika50v.blogspot.com kirjoitti...

Olen opetellut että pari palaa suklaata riittää, en tarvi syödä koko levyä 😊

Thilda kirjoitti...

Ulrika50v.; Voi olla, että munki tarvii jotain tollasta kokeilla. 😊 (opetella)

Mannaryyni kirjoitti...

Minulla on myös tuollainen tyyny, ollut jo vuosia. Kyljellään nukkuessa varsin oivallinen. Nyt vain tajuan ensimmäistä kertaa ikinä, että sen voi kääntää matalammaksi selällään nukkuessa. Tajunnanräjäyttävä kokemus 😁

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Ihana kuulla, että sullakin on!
😄 Joo, voi sen!