.

.

25.2.2023

Viides ravintolakäynti; Fujimi

 

Olin tohkeissani kun bongasin Japanilaisen ravintola Fujimin tässä joku aika sitten. Pakkohan sitä oli lähteä kokeilemaan! Ravintola sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 29, Tampere. Jos kuljet sinne Hämeenkadulta päin, niin pidä varasi, ettet kulje ohi! Me nimittäin tepastelimme reippahasti aina pizzeria Napolinkin ohi, ennen kuin aloimme ihmetellä, että missä se Fujimi oikein on. Piti pysähtyä katsomaan netistä karttaa; olimme kävelleet ohi! Ravintola on tosi pieni ja aika huomaamaton, joten on tosiaan mahdollista singahtaa sen ohi.


Alkuruoaksi valitsin Kimchi Wakame Salad-annoksen, hintaan 7,90€. Pidän kimchistä ja rakastan pientä tulisuutta. Tämä annos antoi mitä lupasi ja nautin herkullisesta alkupalasta täysin rinnoin. Usein harmittelen ravintoloissa ja kahviloissa sitä salaattiannokseen jemmattua suurta salaatinlehtien määrää, mutta tässä mitään ei ollut liikaa tai liian vähän.


Pääruoaksi valitsin yksittäisiä nigireitä. Tai kaksittain niitä siis tuli ja hinta on aina per kaksi. Kuvassa ylhäällä vasemmalta Grillattu lohi 4,90€, Grillattu tonnikala 5,50€, Tonnikala 4,90€, alhaalla vasemmalta Spicy Valkokala 3,90€, Kesäkurpitsa 3,50€, Ankerias 5,50€. Lisäksi tilasimme pöytään yhteisen kulhollisen Lootus chipsejä 6,90€. Sushit olivat lämpimiä ja sulivat suussa! Pidin todella kaikista! Tämä menee heittämällä parhaisiin sushikokemuksiini. Ja ne chipsit sitten; en tiedä olenko koskaan maistanut parempia chipsejä. Lootusviipaleet olivat hiukan pehmeitä, nahkamaisia, mutta hiton maukkaita! Joku ihana pippurisen suolainen mauste oli ripoteltu niihin ja lisänä vielä pieni kulho dippiä. Valitettavasti niistä ei ole valokuvaa.


Jälkiruoaksi vielä Matchajäätelöä 5,90€  ja kupillinen inkivääriolutta. Matchajäätelö oli yllättäen tosi makeaa! Ja tunnetustihan jäätelö viilentää täyttä vatsaa, joka tässä vaiheessa kyllä oli täysi. Koko menu alusta loppuun oli tosi hyvä! Suosittelen täydestä sydämestäni. Sitä paitsi en ole koskaan tavannut niin ammattitaitoista tarjoilijaa, kuin täällä. Hän kuunteli tilauksemme, joka käsitti 9 eri annosta, tekemättä minkäänlaisia muistiinpanoja ja silti kaikki oli aivan oikein. Harvinaista ja hienoa! Tarjoilija myös puhuu hyvää suomea.

Ja sitten siihen ruokalistaan. Alkupaloina listalla on 16 annosta, ja muutamia mainitakseni sieltä löytyy erilaisia salaatteja, lootuschipsejä, riisiä, miso-keittoa, sashimilajitelmia, vartaita jne. On annoksia vegaaneille, kala-annoksia, kana-annoksia, meren eläviä ja pekoniakin. Pääruokien listalta löytyy 6 sushilajitelmaa, 10-20 kappaleen annoksina ja jopa lasten annos! Pari XL-kokoista eri ruokalajien lajitelmaa (kahdelle tai kolmelle henkilölle), 8 riisikulhoannosta joissa esim friteerattua kanaa, paistettua possua tai nautaa, grillattua lohta tai ankeriasta jne. Lisäksi pari vegaaniriisikulhoa. Kolme erilaista isoa salaattikulhoa (lohi/katkarapu/tofu). 15 erilaista nigiriä pareittain, sekä erilaisia nigirilajitelmia, 9 erilaista norimakia pareittain, 5 erilaista uramakia pareittain ja vielä 6 erilaista Fujimin specialia. Paljon mereneläviä, mutta myös vegaaniruokia, kanaa ja jonkin verran punaista lihaa. Jokainen annos on todella herkullisen näköinen! Jos pääruokalista onkin pitkä, niin jälkiruokalistalla on vain matchajäätelö, eikä muuta oikeastaan osaa edes kaivata. Erikoispiirre tässä ravintolassa selkeästi Japanilaisuus. (Ja voisiko sanoa tinkimätön laatu, koska kaikkiallahan se pitäisi olla, vaan täällä se toteutuu!)

Ravintolatila on pieni. Yksi iso ikkuna ulos ja siitä kapea tila jatkuu keittiöön saakka. Pöytiä ei ole kauheasti. Häiritsevänä koin hissimusiikkimaisen taustamusiikin, sekä erityisesti sen, että oven lähellä veti niin, että olimme ihan kylmissämme. Hauskana yksityiskohtana haluan mainita wc:n kaakeloinnin; yleensä boordikaakeli asennetaan aina vaakasuoraan, mutta täällä mustan kaakelin seassa oli pystysuora metallinhohtoinen boordikaakeli, joka kuvastaa Japanilaista tyyliä hyvin. Siitä pisteet. Pisteet myös kauniista keramiikka-astioista! Voin kuvitella tämän kiinnostavan ja ammattitaitoisen ravintolan toisiin tiloihin, vaikkapa Hämeenkadun varrelle, jolloin kaikki olisi täydellistä. Suosittelen paikkaa Japanifaneille, sushin ystäville ja ruokahifistelijöille.

Edelliset ravintolakäynnit:
2) Onni ja Leo


2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Nämä sinun ravintolakuvauksesi ovat ihan mahtavia, kun ne ovat niin yksityiskohtaisia! Voi oikeasti miettiä, tykkäisikö itse kyseisestä paikasta vai ei. Tästä varmaankin tykkäisin – vaikka jälkkärilista onkin vähän liian lyhyt mun makuuni. ;-D

Thilda kirjoitti...

Satu; Kiitos! 😃
Aluksi ajatuksena oli vaan tehdä arvostelu itelle (mulla on nää myös vihossa) mutta sit aattelin, että miks en kehu hyvää paikkaa julkisestikin (en tee mitään kaupallista yhteistyötä ikinä) ja no, kyllä niistä joistakin myös kuultaa läpi, jos joku ei niin paljon miellytä. Yritän olla suorastaan haukkumatta kuitenkin. Ja joo, tarkoitus on tosiaan antaa mahdollisimman hyvä kuva paikasta, (linkkeineen, jotta jokainen voi itse tutkia myös) jos jotakuta kiinnostaa. Koska joskus huono summanmutikassa valittu ravintolakäynti pilaa hyvän kaupunkipäivän.
Täyden kympin paikkaan olen törmännyt vain kerran ja se ei ole Tampereella. 😊