.

.

20.2.2023

Tavallisia arkijuttuja


Nykyään pyörii mielessä joka päivä se, että miten usein pääsen hierojalle tai vastaavaan kehonhuoltoon. Tällä viikolla on tulossa Kalevalainen jäsenkorjaus ja siitä eteenpäin koko maaliskuun ajan, lukuunottamatta yhtä viikkoa, on tiedossa erilaisia hoitojuttuja. Huhtikuullekin olen jo hahmotellut alustavasti samansuuntaisia menoja. Luulen, että ihan akuutissa tilanteessa hierojalla tai vastaavalla pitäisi juosta pari kolmekin kertaa viikossa, mutta siihen ei suoraan sanottuna ole varaa. No, mun olkapään tilanne on nyt aaltoileva. Nyt hiukan huonompi kuin viikko sitten. Kuumakivihieronta auttoi perjantaina, mutta eilen aloin taas olla kipeä. Johtuu varmaan lumitöistä! Mutta kukas muukaan niitä tekisi, kun miehellä on omat särkynsä. Että tämmöstä. Inkivääriä juon ja syön, sillä tuskin siitä ainakaan haittaa on. Apteekista pitäisi hakea kolesterolilääkkeet. Se onkin sitten mun eka peruslääkitys. Voisin totta vie tehdä asialle jotain ruokavalion ja liikunnan kanssakin, mutta nyt ei ole jaksamista siihen. Katon asiaa myöhemmin ja ainahan voin myöhemminkin kokeilla saisinko verisuonet kuriin ilman lääkkeitä.


Helmikuu on melkein lopussa, enkä ole muistanut ostaa kukkia kotiin aikaisemmin! Sehän on mulla budjetissa ja yhtenä aika tärkeänä juttuna hankintalistalla joka kuukausi. Eilen menin markettiin vaan toteamaan, että jaahas, kuljetusalan lakko mahtaa vaikuttaa, sillä tulppaaneja ei ole. Lidlistä kuitenkin löysin vähän kulahtaneen mutta ison kimpun sekavärisiä tulppaaneja ja vähän empien otin ne, koska muutakaan ei ollut. Jaoin kimpun kolmeen eri maljakkoon ja vaikka varsien leikkauspinta oli kuivettunut, eikä niillä ollut kaupassa vettä, sain kaikki heräämään pirteästi eloon. Ihmeellistä miten pieni kukkahankinta tekee iloiseksi!


Me nukutaan edelleen puhallettavilla patjoilla lattialla. Moottorisängyt on asennettu kyllä paikoilleen vesisängyn kehikkoon, mutta testausta enempää niitä ei ole käytetty. Varmaan me aika pian niihin kuitenkin siirrytään. Mä luulen, että pidän oman puoleni vähän tuolla tavalla pääpuoli ylöspäin, koska äkkiarvaamaton refluksikohtaus on aika ikävä kipu, jos siihen ei voi varautua. Tämän pitäis sitten estää sellaset kivut lähes kokonaan. Tai näin mä kuvittelen. Tottakai pitää vähän kattoo syömisiään ja kellonaikoja myös, ettei syö pöydällistä raskasta ruokaa just ennen nukkumaan menoa. Ihanaa, että ei tarvii enää etsiskellä superisoja lakanoita kissojen ja koirien kanssa! Voin jopa ostaa jossain vaiheessa ihanan värisiä pellavalakanoita sänkyihimme!


Nukkuminen lattialla on aiheuttanut sen, että en ole lukenut koko aikana kirjoja. Johtuen tietysti siitä, että siinä lattialla ei ole mitään yövaloa ja koska mä luen vain ennen nukahtamista, niin sitten se lukeminen on vaan jäänyt. Ja kuitenkin joka paikassa pursuaa kirjapinoja, joihin haluaisin päästä käsiksi. Vesisänkyaikana meillä oli seinälamput, joissa oli muuntajat ja nyt ollaan huomattu, että ensinnäkin tähän sänkyyn tarvitaan pitempivartiset lamput ja toisekseen ne muuntajat kuluttaa sähköä, vaikka lamput ei olisi päälläkään. Siinäpä kaksi hyvää syytä etsiskellä uudet lamput. Ja sitten voi taas lukea!


Tänään on kuudenneksiviimeinen keramiikkatunti. Jatkan lasituksia ja mietin mitä ihmettä vielä tekisin. Ehkä jonkun kipon. Mä oon kokeillu mun neljästä omasta lasitteesta vasta kahta (tässä lasken siis sen mangaanipesunkin lasitteisiin, vaikka eihän se oikeastaan ole) ja niitä kahta muutakin lasitetta olis ihan kiva päästä kokeileen ennen kuin kurssi loppuu kokonaan.


Ei kommentteja: