.

.

23.2.2023

Millaista oli Kalevalaisella jäsenkorjaajalla?

 

No mukavaa! Ensinnäkin hoidon tekijä oli tosi helposti lähestyttävä ja rento. Toisekseen olipa vähän erilainen kokemus, kuin sillon lähes 20 vuotta sitten!! Sen jäljiltä nilkkani oli ontumiskipeä viikkoja. Mutta tällä kertaa hoidon jälkeen oli semmoinen olo, kuin olisin pumpulissa. Ei sattunut mihinkään.


Hän haastatteli minut ensin ajan kanssa. Koko sessioon olikin varattu aikaa 1,5 tuntia. Haastattelun jälkeen riisuuduin alusvaatteisilleni ja laskeuduin hoitopöydälle selälleni. Päälleni asetettiin mukava peitto, jota raotettiin aina siltä kohdalta, mitä jäsentä oltiin hoitamassa. Varsinaisen hoidon hän aloitti sormista. Ja nyt sanottakoon, että Kalevalaisella jäsenkorjauksella ei kuulemma pysty sormia käsittelemään, mutta koska hän oli myös refleksologi, niin sormet hoidettiin sillä menetelmällä. Hän kävi sormet yksitellen läpi ”avaten” niveliä pienellä pallopäisellä piikkityökalulla. Ei sattunut. Mun pitäis aina muistaa suojata kädet kylmältä ja kostealta säältä, jotta nivelkipu ei aktivoidu.


Sitten siirryttiin Kalevalaisen jäsenkorjauksen menetelmiin ja käytiin läpi nilkat, jalat (jotka kuulemma on tosi kireet) ja vuorollaan kädet. Kuulemma habakin on tiukka. Olenhan minä arvellutkin olevani tiukka mimmi, mutta nyt sain siitä melkein mitalin. Välillä olin vatsallani ja käytiin läpi jalkoja ja selkäpuoli. En oikein tiedä miten tätä menetelmää kuvailisin. Se ei ole hierontaa, mutta jonkinlaista hierontaa ja painelua yhdistettynä raajojen liikutteluun kuitenkin. Loppuvaiheessa istuin tuolilla ja selkärankani (ja ylipäätään selkä) käytiin läpi moneen kertaan alhaalta ylös, samalla kun liikuttelin jalkoja tai heijasin itseäni hitaasti edestakaisin. Ihan viimeiseksi siveltiin kasvojen hermoradat.


Sain vielä kotiläksyksi hankkia sellaisen kumisen koiranlelun näköisen piikkisiilin, jolla pitäisi hieroa päkiöitä ja kantapäitä. Näytti mukavalta, kun hän näytti miten niiden päällä rullataan jalkaa. Niitä saa tavallisista marketeista, eivätkä maksa paljon. Myös sain ohjeeksi ostaa kurkumaa, koska se vaikuttaa inkiväärin lisäksi niveliin. Ja kurkuma tulisi syödä aina mustapippurin kanssa, jotta se reagoi oikealla tavalla. Pitäisi myös ostaa kromia, mutta en enää ole varma oliko se suonenvetojen takia vai mihin vaivaan. Liikaa uusia asioita, niin että pää on vähän pyörällä! Mutta kurkumaa ja inkivääriä minulla on nyt sitten hankittuna ja vieläpä monessa muodossa. Todistettavasti kehoni reagoi herkästi, joten nämähän on valkosipulin lisäksi oikeita terveyspommeja.

Mutta sanottakoon tässä nyt se tärkein; käteen ei enää satu, vaikka nostan sen sivukautta ylös. Päivää ennen hoitoa se oli aika kipeä, joten muutos on melkoinen! Ja jos pyörittelen olkapäitä, sen kauhean rutinan ja paukkeen tilalla, joka oli mulle normi vielä toissapäivänä, on yksi vaimea rutina vasemmalla puolella, joka muuten olikin kuulemma tosi jumissa. Tiedän, että tämä lukeutuu ns uskomushoitoihin, mutta jos lääkäri ei pysty parempaan kuin antamaan buranakuurin, jonka aikana kipu vain pahenee, niin kyllä minä tähän mielelläni uskon! Ja kiitos vaan teille kaikille, jotka vinkkasitte, että mene  hyvä ihminen Kalevalaiselle jäsenkorjaajalle! Puolestani suosittelen tätä nyt myös muille.


8 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Voi vitsit! Kuulostaa ihan mahtavalta. Laitanpa Kalevalaisen jäsenkorjaajan muistiin mahdollista tulevaa tarvetta varten! Ja kyllä se niin on, että jos lääkäreiltä ei saa apua, niin kyllä sitä on valmis kokeilemaan vaikka mitä. Ja ihan parasta on, jos se vielä auttaakin!

Thilda kirjoitti...

Satu; Joo, suosittelen kyllä!! 😃
Usko lääkäreihin ei kai ikinä ole ollut ihan huippu, mutta etenkään omien ja läheisten kokemusten perusteella se ei ole kohentunutkaan. Kiinnostava lukea sun lääkärikokemuksia Intiasta!

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ihan parasta kuulla että hoito vaikutti positiivisesti käteen. Uskomushoito tahi ei, tärkeintä että toimii! Täytyy pitää mielessä jos alkaa itsellä paikat rutisemaan.

Viikonloppuja 🤍

Thilda kirjoitti...

Jenni; No eikö olekin! 😃 Joo, suosittelen.
Samoin! ❤️

Birgitta kirjoitti...

Mä muistelen, että kurkuma ei oikein imeydy ilman pippuria, eli kannattanee pitää ne yhdessä :)

Thilda kirjoitti...

Birgitta; Joo, just näin! 👍

Annukka kirjoitti...

Oma mielipiteeni on, että ei kyllä missään nimessä ole uskomushoitoa, vaan viisautta käsitellä ihminen kokonaisuutena.

Ihana, että sulla tämä kerta oli erilainen kuin se edellinen. Ja kuulosti siltä, että kaikki meni nyt niin kuin kuuluukin.

Molemmat jäsenkorjaajat (joista ensimmäinen oli vasta "kisälli" ja veivasi 3 tuntia, joka oli ihan liikaa) on kehitelleet sellaisen essun, joka puetaan päälle. Sukat ja alkkarit jätetään ja essu pujotellaan lisäksi. On siis etupuoli koko ajan "piilossa", mikä tekee ainakin omasta olostani luontevamman. Mulle on kauhistus riisuutua jopa tutun hierojan vastaanotalla, saati vähän vieraamman miehen. Vaikka tutuksi on kyllä tullut tämä alunperin vieraskin jäsenkorjaaja. Aika monta vuotta olen häneen jo luottanut.

Iloinen uutinen oli tämä <3

Thilda kirjoitti...

Annukka; Minäkin vähän hymähtelen niin kyynisille mielipiteille, että vain länsimainen koululääketiede olisi se ainoa oikea.
Joo, eikö olekin!! 😃 Oon niin tyytyväinen! Tosin mun olkakipu on hiljalleen palannut, mutta tämä hoito sai sen olemaan poissa kauemmin kuin mikään muu. Hän suositteli, että jos ongelma tulee takaisin, niin menisin pian uudelleen, jottei hänen tarvii ”aloittaa alusta”, eli täytynee varata uutta aikaa.

Munkin jäsenkorjaajalla (nainen - onneks!) oli mulle semmonen mekko, joka peitti etupuolen. Mutta se tuli vasta sitten lopussa kun istuin tuolilla.