.

.

13.11.2023

Nestor ja Back Pocket


 Päätettiin isänpäivän kunniaksi singahtaa tuttuun hotelliin Nestoriin Korppoossa. Kyseessä on vanhaan navettaan tehty pieni, kuuden huoneen hotelli, jonka alakerrassa on kahdeksan pöydän ravintolasali ja ihan paras ruoka, mitä olen koskaan syönyt! Nykyään pihassa on myös uudisrakennus, jossa voidaan pitää isompia kekkereitä ja nytkin siellä näytti olevan iso porukka syömässä. Kun varasimme huoneen, ei koronasta vielä puhuttu mitään, joten vähän jännitin miten käytännössä saamme syötyä turvallisesti. Olin jo pyytämässä ruokaa huoneeseen, mutta sitten saimmekin kuulla, että meidän kattauksella, klo 17, on vain yksi pöytä varattuna kahdelle hengelle meidän lisäksi, joten uskalsimme mennä ravintolasaliin syömään. Myöhemmin, kun olimme poistumassa, ravintolapöytiin alkoi tulla enemmän väkeä.


Ravintola Back Pocket on tunnelmallinen ja hämyisä. Ruoka täällä on meidän jokaisella kolmella käyntikerralla ollut kuuden ruokalajin menu. Allergiat ja rajoitteet otetaan huomioon, muuten jokainen annos on yllätys.


Ensimmäinen alkuruoka on Nestorin hedelmäsalaatti, jossa on kurkkua, tomaattia, viinirypäleitä, päällä canatloupemelonisorbetti, ja vielä kannusta kaadettuna päällä tabaskolla maustettu tomaattivesi. Rakastin tätä makuelämystä! Olisin voinut syödä tätä vaikka kuinka paljon ja juoda tuota tomaattivettä vaikka litroittain!


Toinen alkuruoka; Myskikurpitsakeitto, jossa on amaretto-omenaa, vähän tryffeliä mausteena ja päällä parmesaanivaahtoa. Pehmeä ja lämmin keitto, josta avautuu useita makuja. Tämä on täällä erityistaito, että se ruoka ei ole kikkailua pelkillä mauttomilla aineksilla, eikä yhtä-samaa alusta loppuun vaan upeita rakenteita ja makuja, joita ponnahtaa esiin virkistävällä tavalla.


Ensimmäinen pääruoka; pinaattivohveli, jossa vähän mätiä, sitruunankuorella maustettua smetanaa, pikkelöityä punasipulia ja päällä kirveliä. Että pinaattivohveli voikin maistua näin hyvältä! Puhumattakaan päällä olevista lisukkeista, jotka toivat ruokaan vielä lisää mielenkiintoa. Pikkelöity punasipuli ja smetana on aina hyvää! Tämän ravintolan makuyhdistelmät kiehtovat minua todella.


Toinen pääruoka; Siikaa kahdella tapaa. Päällä höyrytetty siika ja alla siikaterriiniä. Vieressä mantelia, omenaa ja palsternakkapyreetä. Raikas kirpakan makuinen pieni salaatti toimi erityisen hyvin, kuin piste i: n päällä! Siika maistuu hyvältä ja jokainen ainesosa todellakin toimii lisänä. Erityisesti manteli tuo hienon lisän makuun.


Kolmas pääruoka; Naudan poskea haudutettuna 13 tuntia, perunapyreetä ja piparjuurta. Huh, tässä kohtaa olin jo täynnä ja tajusin, että nyt on aika tuhti annos edessä ja sitten tulee vielä jälkiruoka. Mutta taistellaan! Pidin äärimmäisen mureasta ja maukkaasta poskilihasta paljon. Perunapyree vieressä ei ollut niin maukas kuin olisin toivonut, mutta lisänä annokseen tasapainoa tuomassa toimiva. Liemi on erittäin maukas!


Jälkiruoka; Kakkupala pohjalla ja päällä kaksinkertaisen vaniljan kastike ja kannusta kaiken päälle kaadettu inkiväärillä maustettu karamellikastike. Nyt olen niin täynnä, että ruoan arvioiminen käy vaikeaksi. Pakko sanoa, että tässä kohdassa en oikein enää nauti syömisestä. Jos olisin ollut fiksu, olisin kipannut jälkkärin eväsboxiin ja syönyt sen vaikka pari tuntia myöhemmin hotellihuoneessa! Syön nykyään niin paljon vähemmän, että en tajunnut tällaista tilannetta mahdolliseksi. No, joka tapauksessa kakku oli höyryttämällä kypsennetty ja makoisa. Vanilja toimii aina! Inkivääri oli vähän liikaa, mutta karamellikastike on herkku, jota en jättäisi pois.


Elämys tämä ruoka taas oli, ei voi muuta sanoa! Mutta ehkä ensi kerralla tajuan joko ottaa eväsboxin tosiaan laukkuun tai sitten vaan jätän jälkkärin pois jo alun alkaen. Harmillista, mutta tämmöiseksi tämä on mennyt vatsani kanssa.

Aamupala täällä oli muistini mukaan hyvä, eikä siihen ole mitään lisättävää. Juomana teetä ja kahvia ja appelsiinimehua. Karjalanpiirakoita ja tryffelimunavoita, croissantteja ja patonkia. Juustoa, tomaatin ja kurkun viipaleita. Pannukakkua (tai vohvelia. Mieheni mielestä se oli vohveli, minusta se näytti pannukakulta), hilloa, kermavaahtoa. Kaurapuuroa mustikkakeitolla (herkullinen!), kananmunia, viinirypäleitä ja verigreipin paloja. Aamulla olin yhä aika täynnä illan ruoasta, joten jaksoin nauttia vain osan tarjolla olleista ruokalajeista, jotka oli aseteltu pöytäämme. Täällä ei siis ole buffetpöytää, vaan kaikki tuodaan eteen. Jo pelkkä aamupala on maistamisen arvoinen!


Ei kommentteja: