.

.

18.11.2023

Esittelen Reiskan teille nytte

 

Niin kuka Reiska? Semmonen tavallinen mies (en sano ”mies-oletettu” sillä se on Reiskan kohdalla pelkkää pelleilyä) josta kaikki on kuulleet ja kaikilla on mielipidekin ehkä. Aika moni tunteekin Reiskan tai useamman. Tutustukaa rohkeesti Reiskoihin! Mä luulen, että Reiskoja pelätään ihan turhaa. Ei nyt tietysti ihan ekana kannata mennä vihamielisesti Reiskan luo, sillä Reiska menee lukkoon. Reiska on näet herkkä, joka on ehkä suurin ylläri. Mutta Reiska on kasvattanu paksun nahan, koska melko usein koko maailma tuntuu olevan Reiskaa vastaan. Siinä on pieni vääryys kyllä; koska jos joku sanoo naisesta vaikka että ’vitun huora’ löytää itsensä saman tien hovioikeudesta ja somepalstoilta. Mutta jos Reiskasta sanoo että ’saatanan läski äijä ja pukki’ ei kellään värähdä ripsikarvakaan. Että sillai haluaisin olla Reiskan äänitorvena ja muistuttaa, että kunnioitusta se Reiskakin tarvii, eikä oletettuja syytöksiä, joita Reiskalle kyllä satelee. Huudetaas kaikki tässä kohassa ’hyvä Reiskaa!’


Teen tämän Reiskan esittelyn nyt vuoropuheluna, jossa näkyy sekä neutraali Reiskan kuvaus (voi olla vaikka Reiskan vaimon taikka naapurin suusta) ja sitten toisaalla se liiankin yleinen mielipide, joka tulee Reiskoja tuntemattomien modernien ja nuorehkojen ihmisten suusta, kuten nyt Kukka-Tuiskun ja Juuri-Lehdykän suusta kuulemme. Vähän pinkee näkemys kenties, mutta koetetaan kestää. No niin, lähdetään.

Reiska asuu rintamamiestalossa ja lämmittää öljyllä ja puulla. (Siis eiks se vitun äijä tiedä miten se tuhoo maapallon?)
Reiska ajaa 80-luvun dieselautolla. (Tää ilmastonmuutos on niin sen syytä!)
Reiska ei oo hankkinu tietokonetta tai älykännykkää. (Siis missä kivikaudella se elää? Voiko niin ees elää??)
Reiskalla on koira, joka asuu pihahäkissä. (Mä niin arvasin, että se kiduttaa eläimiä! Mä ilmotan heti eläinsuojeluun!)
Reiska harrastaa metsästystä. (Eiks se urpo oo kuullu vegestä?! Hullu se on, tappaa eläimiä!)
Reiskalla on siis haulikko ja kivääri. (Mitä, onks se luvallista? Noi pitää kyllä ottaa pois! Ja sen vaimo pitää ohjata turvakotiin.)
Reiska juo perjantaisin vähän kossua. (Vitun alkoholisti! Viina pitäis niin kieltää! Ja huumeet laillistaa!)
Reiska matkailee kesäisin autollaan lappiin. (Tietysti se saastuttaa myös lapin luontoa paska-autollaan! Pysyis kotona!)
Reiska katsoo uutisia ja lottoaa ahkerasti. (Vitun rahanahne kapitalisti!)
Reiska on ostanut vaimolle turkin. (Ei helvetti, miksei turkistarhoja jo kielletty?? Reiska kuuluis sinne häkkiin!)
Reiska ostaa harvoin itselleen vaatteita. (Se pihi sammakko kulkee jossain 40-luvun rytkyissä!)
Reiska meni 60-luvulla tehtaalle ja työskenteli siellä eläkeikään saakka. (Siis mille tehtaalle? Joku törkee saastuttaja tietysti. Mä niin tiesin!)
Reiska ei oikein osaa keskustella lastenlasten kanssa. (Se tunneköyhä kusipää, se aiheuttaa ihan sikana traumoja niille!)
Mutta Reiska hymyilee ja istuu hiljaksiin nojatuolissa. (Se niin lyttää kaikki tolla virnuilulla. Ei mitään tunne-elämän taitoja!)
Reiska tykkää lukea sanomalehteä, paperiversiota. (Suomen metsät, vittu, Suomen metsät!!!)
Reiska tykkää tavallisesta kotiruoasta. (Niinpä, eli tapetuista eläimistä, vittu.)
Reiska ei tee kotitöitä, paitsi ulkona. (Saatanan kivikautinen sovinisti-sika!)
Reiska ei hyväksy väkivaltaisia uskontoja. (Eiks se oo kuullu globalisaatiosta? Helvetin rasisti!)
Reiska jutustelee naapurin Repan kanssa päivittäin. (Niin, sielä se juttelee kyllä jonku toisen äijän kans, mutta ei lastenlasten kanssa. Törkeetä väkivaltaa!)
Reiska on käyny Helsingissä viimeksi 80-luvulla. (Sielä se muhii maalaisjunttien seassa, oikeen kuplautuu niiden toisten ääliöiden kanssa!)
Joskus Reiska valuttaa kyyneleen, etenkin jos Maammelaulu soi. (Helvetin tunnekuollu kääpä. Ja nationalistinen rasisti!)
Reiska ei halua koskaan muuttaa kodistaan vanhustentaloon. (Eiks se tajuu, että joku nuori haluis takuulla ostaa sen talon? Hei, nuoret elävöittää maaseudun! Siel vois olla omavaranen!)
Reiska käy kerran viikossa saunassa. (Hyi saakeli mikä epähygieeninen peikko!!)
Talvisin Reiska ruokkii mielellään lintuja ja oravia. (Ei se mitää auta, saatana! Muka yrittää hyvittää tappamisen jollain jyvillä.)
Joulupöydässä Reiskalla pitää olla harmaasuolattu kinkku! (Lahtari, lahtari, lahtari…)
Reiskaa kauhistuttaa kaapuihin pukeutuvat naiset. (Se nyt ei tajua mitään kulttuurien monimuotoisuudesta! Vitun n**si!)
Sen sijaan Reiska haluaisi ensi kesänä ostaa lapista heinäkengät. (Kulttuurinen omiminen on saatana kiellettyä!)
Reiska käy joskus kirkossa, etenkin joulun tienoolla. (Vitun uskis! Varmaan joku Päivi Räsäsen kannattaja…)
Reiska ei hyväksy sotaa Ukrainassa. (Entä muut sotaa käyvät maat? Niilläkö ei oo mitää väliä?! Jotain Ukrainaa vaan suositaan koko ajan!)
Reiskan mielestä Suomen armeijan pitää varautua kaikkeen. (Sotahullu paska! Jos ei olis armeijoita, ei olis sotia! Se ei tajuu, että meidän pitää näyttää mallia.)

Tässäpä lyhykäisyydessään Reiska pähkinänkuoressa. Pistäähän nuo vastakommentit vähän miettimään, että kuinka salaa vaarallinen se Reiska sitten oikein onkaan. Kun on ne aseetkin ja tuollaiset vahvat mielipiteet. Mutta tämän takia on hyvä, että nuorisolaiset haastaa vanhemmat polvet keskusteluun ja vähän horjutetaan sitä muinaista maailmankuvaa. Kun se maailma kuitenkin muuttuu ja on sen Reiskankin oltava siinä mukana. Että ihan tämän valossa perun aiemmat puheeni ja sanon, että voi olla kuitenkin parempi, että ette mee tutustumaan siihen Reiskaan ollenkaan. Ties millainen hullu sieltä paljastuu. Lukkiutuu kotiinsa konepistoolin kanssa ja tappaa vaimonsa ja koiran. Se koira pitäis ainakin saada sijaiskotiin kiireesti. Poistan ite ainakin kaikki Reiskat somekavereistani, niin se on parempi! On niin paljon kevyempi olla sellasessa porukassa, jossa me kaikki ollaan samaa mieltä. Se on niin raskas ihminen tuo Reiska!


2 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ennen ihmisillä oli ihan oikeita ongelmia kuten rutto ja sota ja tehtaassa työskentely lapsena, noin pari mainitakseni.Ethän vaan Thilda pahastu mun kommentista, olisi varmaan pitänyt kirjoittaa *trigger warning* ettei vaan ole kohta terapian paikka!

Thilda kirjoitti...

Jenni; En toki pahastu! Rutto, isorokko ja moni muu sairaus etenkin ennen sotia olivat todellisia ongelmia. Sodista puheen ollen, nykyään ei juurikaan ”muisteta” muita sotia kuin 1900-luvun sodat, vaikka Suomen alue on pyörinyt tuhannen vuoden ajan hyökkäysten jaloissa (välillä itsekin vähän hyökänneenä toki) suurin piirtein joka toisen tai kolmannen sukupolven elinaikana. Se on uskomatonta ja vaikuttaa edelleen ajatusmaailmaan hyökkääjästä, joka lähinnä on sen yhden ja saman rajan takaa tuleva.
Lapsena työskentely on kaksipiippuinen juttu; maatiloilla opittiin elantoa ja opitaan yhä lapsesta saakka. Pieniä kotona tehtäviä myyntituotteita lapsetkin tekivät vanhempien ohella, selvitäkseen elämästä. Mutta toisaalta Suomessa koulutus on ollut yllättävän aikaisin yllättävän hyvällä tolalla myös. Tehtaissa sitä vastoin oli varsinaisia vaaran ja kauhun paikkoja sekä lapsille, että aikuisille. Eipä niistä työturvallisuusasioista edelleenkään kaikki välitä (omin silmin nähty vielä viime vuonna).

Kiitos kun kommentoit! 😊