.

.

22.7.2024

Teemana TAIDE


Oikeastaan mä inspiroiduin siitä Päivi Haanpään Pysähdyskoe-kirjasta sen verran vahvasti, että päätin ottaa omaankin elämääni teemaksi Taiteen, juuri tähän hetkeen siis, eli loppukesään ja varmasti sitä riittää alkusyksyynkin. Miks hitossa elämässä ei voisi olla ite luotuja kausia, joille antaa teeman ihan itse?! Ettei oo vaan vuosikymmenestä toiseen aina se ’tammikuu’; jahas teemana talvi. No hoh hoijaa!


Joo, Taide sen lisäksi siis, että mun elämän ikiteema on seikkailu! Mä aion siis seikkailla nyt erityisesti taiteen parissa. Why not, hyvänen aika, kun kerran rakastan taidetta! Pysähdyin oikein miettimään tässä yks päivä, että siellä Purnussa hyvällä tavalla sattui oikein sydämeen, kun menin ekaan galleriaan. Mikään muu elämysasia ei tunnu sillä tavalla. Ei musiikki, ruoka, kirjat, elokuvat…


Ja jos taide on vain sitä että ’pitäis varmaan mennä sinne ateneumiinkin tänä kesänä, no katotaan jossain kohtaa’ - niin kerronko kuinka käy? Ei tule mentyä! Yhtäkkiä kesä humpsahti ohi ja työt ja koulut alko ja flunssat ja täitartunnat ja isotädin syntymäpäivät ja joulukiireet. Ja jos tällä mennään, niin elämässä ei ikinä pääse mihinkään muuta kuin minimaalisesti! Eli nyt olen selaillu kalenteria ja nettiä ja ripotellu melkein joka päivälle jotain. Jos elämä on sitä, ettei töiltään ehdi taiteen pariin, niin mulle se on liian ankeeta elämää.


Arvatkaa mikä on ihan huippu sivusto etsiä taidetta? Google maps! Kun vain tarpeeksi suurentaa, niin löytää vaikka mitä ihan joka nurkalta. No ainakin melkein joka nurkalta! Ja jos omilla kulmilla ja mannuilla ei ole mitään virallista taidenäyttelyä, niin voi haastaa naapuruston tekemään omia teoksia pihamaalle. Tai ainakin voi haastaa itsensä ja edes jäädyttää talvella pitsiliinat heilumaan puihin taikka pakottaa lapset tekemään ’Lassi ja Leevi’-tyylisiä lumiukkoja, joissa lumiukko tönöttää tien varressa ilman päätä ja punajuurimehua roiskuu joka paikkaan! Mielikuvitus rajana ja pinterestistä inspiraatioita. TAIDE täältä tullaan!


Ei kommentteja: