.

.

4.7.2024

Käden vointi ja vitutus

 

Suokaa nyt anteeksi ruma otsikko, mutta nyt aivan oikeesti ottaa niin päähän! Mulla siis oli se lääkärin soittoaika tässä alkuviikosta ja selvisi, että juu, ultrasta näkyy että oikean käden jänteessä on tulehdusta, mutta ei siinä jänteessä, jota luultiin!! Eli se kortisonipiikkikin laitettiin ihan väärään jänteeseen (eipä ihme, ettei auttanut!) ja nyt ihan oikeasti se ainoa keino on lepo. Ei siis niin ku työterveyslääkäri sanoi viime viikolla, että ’Ei sun nyt täysin levossa sitä tarvii pitää, kunhan et mitään isoja alueita ala haravoida!’ 


Ja nyt mua raivostuttaa se, että mulle kuukausia jankutettiin, että ei sitä ultraa ja röntgeniä tarvii ottaa, ei niistä mitään näe! No näkihän! Ja vieläpä että mikä jänne on tulehtunut! (Kuulemma oireet on hyvin samanlaiset näillä eri jänteiden tulehduksilla.) Ja se on ihan hyvä tietää, että mikä jänne, ennen kuin aletaan sohia jotain kortisonipiikkejä mutu-tuntumalla sinne ja tänne! Tämä on kuulemma harvinaisempi jänne tulehtuakseen ja tähän on tosi vaikea laittaakaan piikkiä. Onneksi sain eilen ajan sinne käsikirralle, jossa todellinen ammattilainen vihdoin katsoo mitä tehdään. Aika on kuukauden kuluttua.

Eli jos sulla on jännetulehdus kädessä, niin älä usko jos sulle jankutetaan, että ei siitä ultrasta oo mitään hyötyä! Siitä nimen omaan näkee, että mikä siellä tarkalleen ottaen on tulehtunut. Olispa ollu mielenkiintoista, jos ne olis vaikka lähteny leikkaamaan tätä kättä väärästä kohasta! Vaikka kai ne olis ennen leikkausta ultrannu, ja sekin jo osoittaa, että se oikeasti on hyvä toimenpide!

Tätäkin saa jakaa!


2 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Vaikka nyt vituttaakin niin hyvähyvä että sait lähetteen käsikirralle. Siellä ymmärretään paremmin käsiä ♡ Hyvää viikonloppua!

Thilda kirjoitti...

Jenni; Jep! Ja se lähete tuli syöpälääkäriltä jo viikkoja sitten. 🥰 Nämä muut ne kiistelee keskenään ja tekee vääriä diagnooseja kun eivät viitsi tutkia kunnolla. 🙄
Kiitos, samoin sulle!! 🥰