.

.

14.7.2024

Laukkuja, osa 61

 

Löysin tämän laukun Etelä-Pohjanmaan Taito-shopista joitakin vuosia sitten. Sen kangas on Seinäjoen kansallispuvun hamekangasta. Pieni ja niin kaunis!


Ja arvatkaas mitä?


Laukun kangasmalli on otettu  1930-luvulla matosta puretusta tilkusta. Matto on Niemistön talosta ja tietojen mukaan kankaan on kutonut Maria Niemistö. Minun esivanhempani tulevat Niemistön talosta ja paapan täti oli Niemistön Maria. Hän on saattanut nuorena kutoa kankaan. Joka tapauksessa sydän sykähti pari volttia ympäri ja laukku oli saatava. 

Pidän laukun väreistä, pehmeästä villasta, lukkomekanismista ja ketjusta. Pienestä koosta myös. Se on aivan erityisten tilanteiden laukku, siksi se ei ole vielä ollut käytössä. Mutta käyttöön se tulee, rakkaudella!



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis laukku ja hienoa, kun vanhoja tekstiilejä hyödynnetään. Luin joskus, että joku teki vanhoista raanuista mm. tossuja. Tyynpäälliset olisi myös hyvä idea. Tuntuu, että raanuja on paljon tarjolla "pilkkahintaan". Pari raanuja voi yhdistää päistään ja käyttää sellaisena sängyn jalkopään päiväpeitteenä, niinkuin hienoissa hotelleissa on.
Marjo Kaakonkulmalta

Thilda kirjoitti...

Marjo; Hyvä idea tuo raanu-sängynpeite! Vanhoja tekstiilejä on pilkkahintaan tarjolla, toisaalta sääli. Mutta parempi niin, kuin että ne menisi suoraa roskiin. Ite rakastan vanhoja tekstiilejä ja niitä kotona onkin… huh! 😄