.

.

19.7.2024

Viipyilevistä päivistä hektisyyteen

 

Vihdoin Kela teki päätöksen niistä viimeisistä saikkupäivärahoista! Tiedättekö sen tunteen, kun rutiköyhänä saa yhtäkkiä jonkun melko mitättömän summan rahaa ja sitten kuitenkin tuntee muutaman huumaavan hetken itsensä kroisokseksi? Sellainen fiilis on ollut eilisestä lähtien!


Viime päivinä on ollut viipyileviä ja melkein tylsiä hetkiä kahdesta syystä, vaikken juuri koskaan tylsyyttä suostu tuntemaankaan. Ensinnäkin, koska rahan puute alkoi estää jo kaupunkiin lähtemisen kokonaan, kaupassa käynnin ja kaiken suunnittelun myös. Toiseksi, koska käden kipu estää lähes kaiken tekemisen. Siispä istun, mietin asioita, luen… kuulostaa ihanalta, mutta pakon edessä se ei aina huvita.

No nyt olenkin sitten innoissani suunnitellut seuraaville parille kuukaudelle aika lailla kaikenlaista. Jokaisella viikolla on joku kiva juttu, jota odottaa. Ja lähiviikoille on ohjelmaa lähes päivittäin. Tuntuu kuin heräisin eloon taas! Toki syyskuulle en voikaan suunnitella joka viikkoa täyteen, koska on mahdollista, että palaan töihin silloin. Sekin ajatus kuitenkin innostaa aika lailla!

Tänään menen jälleen kerran työterveyslääkärille. Tiedän, että siellä väitellään taas siitä, että saako hän väännellä kättäni vai ei. On se kummallista! Jos on jo kertaalleen todettu joku kipu, niin miksi se pitää joka kerta tutkia uudelleen, silläkin uhalla, että kipu palaa entistä voimallisemmin ja mennään taas takapakkia aika lailla? Se ei voi olla lääkärikäyntien tarkoitus! 

Sitä paitsi Kela otti nyt kantaa siihen, että sairauslomat on liian lyhyitä!!!! Virkailija sanoi mulle puhelimessa, että mieluummin niin, että ne määrättäisiin vähän pitemmäksi aikaa, kuin niukin naukin neljäksi viikoksi. Ymmärrän! Koska sehän sitoo joka penteleen kuukausi heidänkin virkailijoitaankin tähän mun tapaukseen ihan turhan päiten. Kiva tietää tämä näin jälkikäteen, kun kelasta ei enää haeta mitään tukia! Työterveyslääkärihän mulle sanoi kahteenkin eri kertaan, että hän ei voi määrätä yli neljän viikon saikkua, koska kela ei todennäköisesti hyväksyisi sitä, ja sitten sä olet kusessa!

Kaikkein ärsyttävintä tässä kaikessa vuoden ruljanssissa on ollut se, että yks sanoo yhtä ja toinen toista ja molemmat on virkailijoita, joihin mun pitäis luottaa. Koko ajan pitäis tajuta kyseenalaistaa kaikki ja etsiä jotain oikean tiedon lähdettä, jotta tietää miten toimia. Mutta ehkäpä joku saa näistä mun horinoista ees hitusen vinkkiä omaan tilanteeseensa. Valoisaa perjantaita lukijat!


2 kommenttia:

Mannaryyni kirjoitti...

Ihanaa kuulla, että odottelu on ohi ja päätös viimein tuli. Suunnitelmien laatiminen on ihan parasta. Onnea ja iloa päiviisi, jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa 😊

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Kiitos! 😃 Ihanaa on ja suunnitteleminen on mulla kyllä veressä!