.

.

18.7.2024

Taianomainen Tallipiha

 

Tallipiha oli kesäinen ja siksi erityisen kutsuva, jonka oli huomannut muutama muukin. Kaikista putiikeista ja kahvilasta en edes yrittänyt väenpaljouden takia ottaa kuvia. Hengasin ulkona kolmellakin eri penkillä ja fiilistelin ja odotin tilaisuutta napata kuvaa ja kipaista putiikkiin.


Ensimmäisessä kuvassa on Nono:n kuisti, joka sijaitsee kahvilaa vastapäätä. Jos tulet alueelle nousten Kuninkaankadulta pikkuiset portaat ylös pihaan, saavut suoraa Nono:n kuistin eteen ensimmäisenä. Nono on vuosikausien (tuntuu, että olen rampannut siellä ainakin 20 vuotta) lempparini! Sieltä saa parhaat ja hauskimmat joulukortit ja jotain kiinnostavaa pikku aarretta tarttuu aina käpälään.


Jos lähdet Nonosta ja kahvilasta eteenpäin, saavut seuraavaksi Nooran putiikin luokse. Seinustalle on rakennettu aivan lumoavia levähdyspaikkoja ja silmäkarkkeja.


Ei voi välttää hymynkaretta silmäkulmassa!


Katselin, miten ihmiset kuvailivat itseään tämän raamin luona. Se tuntui ilahduttavan aika monia!


Nooran porraspäästä näkee mm Tallipuodin houkuttelevan kuistin.


Sitten ollaan astuttu Nooran putiikkiin, joka myös on ikisuosikkini.


Nooralla on värejä, hempeyttä, leikkisyyttä, kiehtovaa kauneutta ja lämmintä henkeä putiikissa yllin kyllin!


Puukorut kiehtovat nykyään, koska erilaisten mallien määrä on huumaava ja se kauneus sitten…!


Vanhat esineet sopivat putiikkiin koristeeksi ihanasti. Voi kuinka monet kerrat olen haahuillut täällä tyhjyyteen katsellen ja miettien miten asuisin tässä talossa ja miten sisustaisin nämä kaksi pikkuruista huonetta ja vielä pienemmän eteisen!


Keramiikkaeläimet suorastaan houkuttelevat ottamaan itsensä mukaan ja niin olen joskus tehnytkin! Loistava lahjaidea esimerkiksi! (Eikä ole kallis!!)


Tykästyin myös näihin puukoruihin. En tiedä osaisinko päättää värin, sillä ainakin kolme on ihan mun näköisiä.


Voi olla, että keramiikkaeläin muuttaa meillekin jonain päivänä.


Koiraihmiselle tai muuten vain huumorimieliselle tyypille nämä koiralamput olisi napakymppi!


Näitä koruja katselin myös himokkaasti. Kotona mietin vielä, että voisin teettää isän palkintolusikasta ihan uniikin oman korun, niin isäkin kulkisi sen muodossa aina mukana.


Tämä saippuahylly näyttää ihan siltä karkkikaupalta, josta Peppi Pitkätossu kauhoi kilomäärin karkkeja mukaansa!


Kuistilla vielä kauneus jatkuu.


Sen jälkeen voikin astella pikkuriikkiseen Tallimiehentaloon, jossa toimii useita eri yrittäjiä.


Esimerkiksi Lauri Karskela, joka tekee äärimmäisen hienoja nukketalon huonekaluja!!


Ja koska mulla raukalla ei ole ollenkaan koruja, pysähdyin kuola valuen näiden(kin) helmien eteen! Ylärivissä on vähän samaa henkeä helmistä, joita äiti teki 70-luvulla.


Tämän asuntovaunun kohdalla nauratti ja huokailutti!


Kuvasta ei ihan heti hoksaa, että pormestarinkalusto odottaakin miniasujia…


Ja jos jotain puotia köyhinä aikoina välttelen, niin tätä!! Koska täältä on aina pakko ostaa herkkuja mukaan! Tallipihan Suklaapuoti, olkaa hyvät!


Tämä on ihan heittämällä Pirkanmaan kaunein karkkikauppa!


Naisporukalla täällä olisi kiva riehua.


Ja makean kylkeen myös suolaista…


Ja hymynkaretta saa näköjään täälläkin suupieleen!


Arvatkaa kuka ostaa Praliineja aina jouluksi?


Kaikki loppuu aikanaan ja tähän loppui myös mun tämänkertainen Tallipihakierros. Tokihan täällä oli se kahvila ja myös erillinen ulkokahvila, jäätelöä ja pikkukojuja, hevosia ja ratsastusta pienimmille. Eläimiä ja kaikenlaista söpöyttä. Pari puotia oli, joissa en kuvannut lainkaan, koska en vain saanut ihmisiä rajattua pois linssin eestä mitenkään kivasti. Tästäkin saa kuitenkin jo hyvän kuvan mitä täältä löytyy ja sanonpa vaan, että tänne kannattaa varata aikaa ja vähän rahaakin! Tätä suosittelen niin lapsiperheille, porukassa tai yksin seikkaileville aikuisille, kuin vaikka isovanhemmillekin. Jopa nuoriso voi tykätä! Lähiseudun ihmiset piipahtelee täällä pitkin vuotta ja tännehän on tosi ihana tulla juomaan kuumaa kaakaota kun ulkona läimii kintaan kokoisia räntähiutaleita! Joulun alla täällä vasta onkin vastustamatonta! Mutta ei mennä nyt siihen (talveen). Tallipiha on Tamperelaisten olohuone, johon sinäkin olet tervetullut.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuin ihana kirjoitus. Kiitos kehuista. Mukavaa kesän jatkoa ja terveiset Vahdin talosta Nonosta.

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Kiitos itsellesi! 🥰