.

.

24.4.2024

Burberry; Touch for men


Tämä Burberry on peritty appiukolta! En siis saanut sitä häneltä, vaan se oli hänen tuoksunsa ja kun sitten käytiin läpi hänen jäämistöään, en malttanut heittää tätä pois. Lopulta aloin pitää tästä itse! 

Burberry on brittiläinen luksusmuotitalo, jonka perusti parikymppinen Thomas Burberry Lontoossa vuonna 1856, eli vanha on tämäkin merkki! Nimi oli alunperin ’Burberry’, mutta muutettiin sitten ’Burberry’s’-nimiseksi ja palautettiin takaisin alkuperäiseen vasta 1998. Burberryn tuotemaailmaa ovat vaatteet, asusteet, laukut ja tuoksut. Kuninkaallinen perhekin on suosinut Burberryä. Burberryn ensimmäinen parfyymi oli ’Burberry for men’ 1981, eli he laajensivat tuoksujen maailmaan yllättävänkin myöhään. Tämä nyt esiteltävä on kuitenkin eri tuoksu, ”Touch for men” joka julkaistiin vuonna 2000. Burberry on julkaissut noin 100 parfyymiä tähän mennessä. Vuonna 2022 Burberry kielsi tuotannossaan eksoottisten nahkojen, kuten käärmeiden ja alligaattoreiden käytön.


Fragrantican sivuilla tuoksusta sanotaan näin;

Top Notes:
Violet Leaf, Artemisia, Mandarin Orange
Middle Notes:
White Pepper, Cedar, Nutmeg
Base Notes:
White Musk, Tonka Bean, Vetiver

Tuoksun kesto: keskiverto
Tuoksun voimakkuus: keskiverto
Kohderyhmä: enemmän miehet

Minun nenääni tuoksu alkaa pyöreän pehmeänä, muhkean voimakkaana, miellyttävän puumaisena. Sen jälkeen tulee se jännä pehmeä tuoksu, jonka yhdistää miesten tuoksuihin, mutta joka ei minusta mitenkään poissulje etteikö nainenkin sitä voisi käyttää, eli se ei ole yhtään liian miesten tuoksu. Sanoisin, että tuoksu on keskiverto kestoltaan, eikä mikään vahva voimakkuudeltaan, siis keskiverto sekin. Mutta kohderyhmä on minusta kyllä unisex. Paitsi jos on käynyt niin, että tämä tuoksu on vanhentunut ja muuttunut! Koska kyllähän tämä on ostettu reilusti yli 10 vuotta sitten… en tiedä. Joka tapauksessa juuri tämä pullo, joka minulla on, vaikuttaa ihan sopivalta naisenkin tuoksumaailmaan.


4 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Tuoksut säilyvät yllättävän kauan hyvinä kunhan niitä säilyttää viileässä ja pimeässä ^_^

Anni kirjoitti...

Tiedätkö,näitä on mielenkiintoista lukea.

Thilda kirjoitti...

Jenni; Jep! Tämä on ollut pimeässä, mutta ei erityisen viileässä…

Thilda kirjoitti...

Anni; Kiitos! 😊