.

.

10.4.2024

YSL; Paris

 

Paris-tuoksuperheeseen kuuluu 20 eri lanseerausta vuodesta 1983 vuoteen 2016. Tämä Paris-tuoksu on se vanhin, vuodelta 1983. Olen saanut pullollisen tätä teininä kummeiltani ja senpä takia ostin tämän uudelleen, enkä pettynyt. Mutta ensin sananen ranskalaisesta muotitalosta nimeltä YSL. Kirjainten takana on perustaja Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent. Yvesin ura muodin parissa alkoi 17-vuotiaana hänen työskennellessään Diorin assistenttina. Kun Dior kuoli, Yves nimitettiin Diorin muotitalon johtajaksi vain 21-vuotiaana. Möhemmin Yves perusti oman legendaarisen muotitalonsa vuonna 1961. Yves jäi eläkkeelle 2002 ja kuoli 2008. Muotitalo myytiin Guccille ja suljettiin myöhemmin, mutta YSL-tuotemerkki on edelleen Guccin omistuksessa.


Fragrantican sivuilla tuoksusta sanotaan näin;

Top Notes:
Rose, Mimosa, Hiacynth, Geranium, Green Notes, Nasturtium, Orange Blossom, Hawthorn, Cassia, Bergamot
Middle Notes:
Rose, Violet, Lily, Lime Blossom, Ylang-Ylang, Lily of the Valley, Jasmine, Orris Root
Base Notes:
Iris, Musk, Heliotrope, Sandalwood, Oakmoss, Amber, Cedar

Tuoksun kesto: pitkäkestoinen
Tuoksun voimakkuus: vahva
Kohderyhmä: naiset

Tämä tuoksu tuo minulle tietysti muistoja 1980-luvulta, mutta klassikkona se toimii edelleen. Tuoksu on lämmin ja täyteläinen, jotenkin pyöreä ja miellyttävä. Tuoksu on myös minusta aikuisten tuoksu, eikä sovi kovin nuorille. (Miltäköhän itse vaikutin, suihkiessani tätä jo teininä?) Minusta tuoksu on melko pitkäkestoinen ja aika voimakas, mutta ei häiritsevän päällekäyvä missään nimessä. Olen samaa mieltä fragrantican raadin kanssa siitä, että tämä on ehdottomasti naisten tuoksu. 



4 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Tällaista pulloa en muista koskaan nähneeni, mutta YSL:n sinimusta Rive Gauche sen sijaan taisi löytyä aikanaan vähän joka hyllystä.

En ole enää vuosi(kymmeni)in käyttänyt hajuvesiä, mutta näitä nostalgisia löytöjäsi on ihana seurata ja bongata sieltä seasta tuttuja.

90-luvulla itsellänikin oli aina pari-kolme erilaista pulloa hyllyssä ja niistä sitten fiilispohjalta valikoin päivän tuoksun kunnes alkoivat vähäisellä käytöllä lähinnä haihtua taivaan tuuliin. Samaa tahtia kuin kynsilakat kovettui pulloihinsa :)

Taija-Tiia kirjoitti...

Taas oppi uutta! En tiennytkään tästä YSL/Dior/Gucci -yhteydestä mitään

Thilda kirjoitti...

Annukka; Kiva jos näitä on mukava lukea, vaikka et aktiivisesti enää käytäkään parfyymejä. 😊
Tuo kynsilakkojen kuivuminen muuten on tosi ärsyttävä ilmiö! 😆

Thilda kirjoitti...

Taija-Tiia; En mäkään… ennen ku aloin kirjottaa tota juttua ja tutkia asioita! 😂