.

.

6.4.2024

Boulangerie Marco

 

Ihan mahtavaa Marco! Tämä paikka ansaitsee ihan oman esittelyn.

Jos Tampereen Tullintori onkin ollut kulahtanut, puolityhjä, jotenkin C-luokan paikan tuntuinen, niin nyt on vetonaula! Ja se on tietysti etuoven kupeessa oleva vajaan vuoden ikänen Boulangerie Marco! Ranskalaisen miehen perustama konditoria, joka on saavuttanut huikean suosion.


Sen kai todistaa jo sekin, että tullessani tänne aamulla vähän yli kahdeksan (paikka avataan 7.30), oli jo kuhinaa ja piti vähän katsella missä on tyhjää pöytää. Täältä saa myös lounaan, jota en ole kylläkään vielä testannut. Leivosten lisäksi tiskissä on pullia ja leipiä, croissantteja ja muita (joiden nimiä en edes tiedä).


Ja koska aikuisella on monia elämän erioikeuksia, ostin aamupalaksi vihreää teetä ja kolme leivosta! Täällä muuten ei käy käteinen, mutta tässä tapauksessa annoin sen anteeksi. Maksoin kai toista kertaa elämässäni mitään kortilla.


Tuo vaaleanpuna-valkoinen on pavlova. Luulin ensin, että ne molemmat pallukat on vaahtomaisia, mutta ei, alempi onkin marenkia. Tein heti mokan, kun kruntsasin leivoshaarukan ylhäältä alas asti, voimalla. Osa marengista lensi lattialle, osa syliin ja osa pöydälle. Onneksi paljon jäi syötävääkin. Loput söin niin, että kauhoin haarukalla vaaleanpunaisen suuhuni ja sitten söin marengin lopuksi sormin, niin kuin leivän.

Tuo vihreä yllätti; luulin että alaosakin on jotain tytinää, mutta se olikin ihan taikinaa, jossa on sisällä suuri vaahdolla täytetty onkalo! Tämä oli suosikkini!

Tuo ruskea on suklaata ja kirsikkaa. Onnistuin yllättymään senkin kanssa, kun lohkaisin haarukalla päästä palasen. No se kaiken kattona ollut ohuen ohut suklaalastu kippasi melkein syliin. En selkeesti osaa syödä siististi näin fiinejä kaffileipiä, mutta aion opetella.

Parasta tässä oli se, että yksikään näistä ei ollut överimakea, joka on liiankin tavallista perinteisessä suomalaisessa leivosmaailmassa. Nämä olivat maukkaista, selkeästi enemmän makeita kuin suolaisia, mutta ei silti liian makeita. Hyvä!!


8 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Vautsi !! Aamupalaksi vihreä tee ja kolme leivosta. Jos sulla oli tee vihreää niin mä oon kateudesta vihreä. Siis nyt on tosi naisen elämää,ei mitään kaurapuuroa.
Mun on pakko päästä tuonne,heti ens reissulla.

Arkisin | jenni kirjoitti...

Parasta aikuisuudessa on se että voi syödä vaikka leivonnaisia aamiaiseksi, kunnon prinsessameininkiä 🩷

Birgitta kirjoitti...

Ihanan tuntuinen paikka. Menen piipahtamaan kun seuraavan kerran olen kulmilla :)

Mannaryyni kirjoitti...

Mahdottoman söpöt pallukat. Nyt on tyylikäs aamiainen kerrassaan 😍

Thilda kirjoitti...

Anni; 😂 joo. Elämä ei TODELLAKAAN saa olla mitään kaurapuuroa!! 💪 Suosittelen lämpimästi tuota paikkaa! 😃 🥨🥐🧇🥖🍰🧁🍪🍩🍮☕️🫖

Thilda kirjoitti...

Jenni; Kyllä vaan!! 😂 Olen kruunannut itseni ylhäisönaiseksi, joten tämä on toki VÄHINTÄ mitä aamulta voi vaatia… 🤣🤣

Thilda kirjoitti...

Birgitta; Miljöö vois toki olla parempi, mutta oikeastaan sen unohtaa kun istuu siellä posket täynnä pullaa ja muuta herkkua 🤷‍♀️😂 Mene ihmeessä!! 🫖☕️🧁👍

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Eiks vaan?! 😍😁 Suunnittelen jo seuraavaa ja sitä seuraavaa käyntiä sinne ja mitä kaikkea maistaisin seuraavaksi… 😋😆