.

.

12.4.2024

Self help-tehtäväkirjoja

 

Rakastin lapsena tehtäväkirjoja ja koska silloin niitä ei ollut vielä paljon, keksin itse lehtikuvista tehtäviä ja loin uusia maailmoja yhä uudelleen samoista kuvista. Enkä ole miksikään aikuisena muuttunut! Jopa veroilmoitus ja jotkut kelan paperit on välillä saaneet innostumaan tähän tapaan; ”mitä siinä kysytään, ahaa, no pohditaanpa… voisko vastaus olla xxx…” No en toki ole mikään outokummajainen, niin etten samalla inhoaisi noita verottajan ja kelan lomakkeita jo enimmäkseen. Mutta kaikenlaiset kyselyt ja tehtävät (ihan niinkin tärkeät asiat selvittää, että ’mikä kaupunki olet’ tai ’mikä eläin olisit’ pitää aina heti selvittää, kun jossain testissä kysytään) ja siksi erityisesti nämä kirjat on löytäneet tiensä kotiini. Englanninkielisiä vastaavia välttelen, koska stressaannun siitä pinnistelystä, joka tulee vieraan kielen luetunymmärtämisestä. Julkaisen tässä jokaisen neljän kirjan etu- ja takakansikuvan, sekä yhden kuvan sisältä kirjasta. Näin niistä saa edes jonkinlaisen käsityksen.















4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Tuommoset mietiskely-kirjat varmaan auttaisivat kun olet kireä kuin korkkiruuvi. Heittäisi maata sängylle,ottaisi kirjan käteen ja antaisi mielen levätä. Siinä tapauksessa kirjat pitäisi ehdottomasti olla omia,aina yöpöydällä saatavilla,ei mistään kirjastosta.

Thilda kirjoitti...

Anni; No ainakin siinä tapauksessa auttaisi! 😄 Ja omia, tottakai!

marikan polut kirjoitti...

lapsena en koskaan raaskinut täyttää mitään kirjoja. Kotona käskettiin jotenkin täyttämään ja käyttämään tyhjiä kirjoja ja tehtäväkirjoja ja vastaavia harkiten. En sitten täyttänyt yhtään.

Muistikirjahulluuteen olen jo vajonnut, mutta epäilen että en vieläkään pystyisi täyttämään tuollaisia tehtäväkirjoja.
Mitä sitten kun kirja on täytetty ja käytetty?
Tuo epätäydellisyyskirja olisi kyllä aika metka... :)

Thilda kirjoitti...

Marikan polut; Kiinnostavaa kuulla miten eri lailla me kaikki suhtaudutaan asioihin. Mulla tuo näyttäytyy sillai, että en haluaisi hyvän elokuvan tai kirjan loppuvan ja koetan kirjan kanssa vetkutella. Mutta nää täyttökirjat siten; huomaan kyllä vähän miettiväni samaa kuin sinä, että mitäs sitten… mutta jotain pystyy täyttämään useaan kertaan. Laittaa vaan päivämäärän ja tunkee tekstiä jonnekin alas tai sivuun. 😃