.

.

15.4.2024

Tulvapeltoja ihastelemassa


Tehtiin viikonloppuna pieni kierros Etelä-Pohjanmaalla. Sielläkin niitä tulvia on jo ihan mukavasti! Muistan miten lapsena ihmeteltiin joka vuosi tulvia, kunnes jokiin tehtiin jotain parannuksia ja se hupi väheni. Vaan nyt oli taas teitä poikki sieltä täältä ja minä olin innoissani ”ihan ku lapsena”! 












Mustavalkokuva on otettu joskus ehkä 40-luvulla ja siinä sitä vettä vasta onkin! Sama tie oli nytkin aidalla suljettu, mutta vettä oli paljon vähemmän. Lisäksi telkussa pelastuslaitos paheksui tulvaturismia. No, järki päässä sinne pitääkin mennä tai olla sit kokonaan menemättä, ettei hankkiudu ite pulaan ja pelastettavaksi.



6 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Justiin yksi kaveri Seinäjoelta laittoi kuvaa, että nyt olis rantatontteja myynnissä.

Ei tokikaan kivoja nuo tulvat, mutta haittojen ulkopuolella nähtynä näyttää jotenkin kiehtovalta, kun lakeuksilla on "järviä", mitä siellä muuten ei juurikaan ole. Me ainakin käytiin lapsena uimassa jollain hiekkamontulla, jossa huvin kylkiäisenä sai tehdä tuttavuutta iilimatojen kanssa.

Taija-Tiia kirjoitti...

Melkoiset on kyllä tulvat ollut tänä keväänä. Entinen kotipaikkakunta Alavieskakin oli päässyt valtakunnalliseen mediaan esille. Hurjan näköistä kun tutut lenkkipolut ja puistonpenkit katoaa veden alle noin vain.

Thilda kirjoitti...

Annukka; 😄 Rantatonttien määrä moninkertaistui muutamassa päivässä! Kiehtovia ne on, kun ei ole omat pellot veden alla. 😉 En osaa edes arvailla mitä maanviljelijät tästä tuumii. Kaunista ja ohimenevää näkymää kuitenkin! 😊

Thilda kirjoitti...

Taija-Tiia; Niinpä! Ei sitä ikinä arvaa mitä minäkin vuonna tulvien osalta tapahtuu. Pohjois-Pohjanmaa taitaa olla aivan hätää kärsimässä. 😳

Mannaryyni kirjoitti...

Hurjia kuvia, mutta kuitenkin todella kauniita!

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; No eikös? Aika huikee on luonnonvoimein temmellys! 😃