.

.

17.4.2024

Laura Biagiotti; Roma


Roma-tuoksusarjaan kuuluu 18 eri parfyymiä, jotka on lanseerattu vuosien 1988-2023 välillä. Tämä tuoksu on se kaikkien isoäiti, vuonna 1988 lanseerattu Roma. Onhan tämä nyt selkeä klassikko, enkä ihmettele, että siitä on tehty versioita niin paljon. Puolet niistä on miesten tuoksuja, puolet naisten. Ja tämä rajahan on usein aika häilyvä, kukin valitkoon tuoksunsa oman nenän perusteella.

Laura Biagiotti, syntynyt 1943, on italialainen muotisuunnittelija, tunnettu myös nimellä ”Kashmirin kuningatar”. Lauran äiti omisti pukuompelimon, joten taito kulkee suvussa. Laura tosin opiskeli ensin arkeologiaa, mutta liittyi kuitenkin pian perheyritykseen. Hänen oma mallistonsa julkaistiin 1972 ja hänelle ominaista ovat etenkin pehmeät luksuskankaat. Lauran tytär Lavinia Biagiotti Cigna on liittynyt perheen muotibisnekseen 2005. Laura kuoli toukokuussa 2017, mutta Biagiottin muotitalo jatkaa edelleen niin muodin kuin tuoksujenkin parissa.


Fragrantican sivuilla tuoksusta sanotaan näin;

Top Notes:
Pink Grapefruit, Mint, Sicilian Bergamot, Black Currant, Hiacynth
Middle Notes:
Carnation, Jasmine, Rose, Lily of the Valley
Base Notes:
Myrrh, Amber, Vanilla, Sandalwood, Oakmoss, Singapore Patchouli, Civet, Musk

Tuoksun kesto: pitkäkestoinen
Tuoksun voimakkuus: keskiverto
Kohderyhmä: Naiset

Tuoksu alkaa kirpeänä, sekoittuu hedelmäiseksi ja pehmenee. Minusta tuoksu on aika pitkäkestoinen, voimakkuudeltaan keskivertoa ja ehdottomasti naisille sopiva. Miellyttävä klassikko! Ja mietin tässä myös sitä, että mahtaa arkeologian opinnoilla olla jotain tekemistä pullon pylväsmuodon kanssa. Pullon muoto on muuten mielestäni yksi tärkeä osa parfyymiä. Kaunis ja tyylikäs pullo on jo melkein puoli tuoksua!


5 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Kiva kun tuot esille näitä vähemmän suosittuja tuoksuja merkeiltä ^_^

Arkisin | jenni kirjoitti...

Tai mistäs minä tiedän kuinka suosittuja ovat :D

Sara - Villa Emilia kirjoitti...

Tämä oli aikoinaan ehdoton lempituoksuni. Minulla on L.B. Roma -matkalaukkukin. Pitääkin postata siitä joskus kuva. 😄

Thilda kirjoitti...

Jenni; Mun tuttavapiirissä nämä on klassikoita ja tosi suosittuja. Mähän oon ite kallellaan sinne niche-puolelle, että parhaita nämä ei mun mielestä ole tuoksujen maailmassa.

Thilda kirjoitti...

Sara-Villa Emilia; Oooo, wau! Olispa kiva nähdä se laukku! 😃