.

.

18.6.2024

Miltä tuntuu mennä syöpäkontrolliin?

 

Mun sytot loppui 7.12.23 ja sen jälkeen on ollu kolme kontrollikäyntiä syöpälääkärillä, sillä yhden huonon kokemuksen jälkeen mulle laitettiin tosi pian uus aika. Normaalisti kontrollit on kolmen kuukauden välein. Ajattelin nyt hiukan avata mietteitä ja tuntemuksia tästä hetkestä, kun oon menossa lääkäriin tänään puoli kahdeksi. Tän jutun kuvat on muuten otettu Ruotsissa lähellä Norrtäljeä jossain maaseudun kirkkomaalla.


Joka kera kun oon menny syöpäkontrolliin, oon jännittäny aika hitosti. Vaikka muuten en nykyään jännitä mitään, niin tätä (aihetta syöpä) sitten sitäkin enemmän! Jännitys alkaa vähitellen hiipiä mieleen jo muutamaa päivää ennemmin. Se näkyy ensin yöunissa ja hiljaisten hetkien tuskallisuutena.


Usein oon niin romuna kun viimein pääsen tuonne vastaanotolle, että purskahdan itkuun. Helpotusta ja järkytystä ja jännitystä ja vaikka mitä.


Ja tietysti sitä pyörii mielessä kaikenlaista lähes joka ikinen päivä, mutta etenkin näitten kontrollikäyntien lähestyessä. Sitä miettii, että okei, mulla on varmaan vatsasyöpä ja suolistosyöpä ja keuhkosyöpä ja maksasyöpä ja mitä niitä nyt onkaan. Ilman mitään isompia syitä siis.


Juttelin hiljattain yhden eestiläisen ystävän kanssa. Hän kertoi kuulleensa lääkäriltä, että Virossa on meneillään syöpaepidemia. Kuulostaa järkyltä! Onpa syynä sitten koronan aiheuttamat tauot kaikissa lääkärikäynneissä, taikka myrkyt, joita viljellään ympärillemme yhä enemmän tai joku muu.


Mun fiilistä rauhoitti pari viikkoa sitten näkemäni uni, jossa vanha violetinvärinen tietäjämies otti käteni käteensä ja sanoi; ”Sä oot kipeä, mutta et niin kipeä kuin itse luulet!” Huh. Alle tunti vastaanottoon. Kyllä mä tästä selviän. Kaikille kohtalotovereille isoin mahdollinen tsemppi ja etähalaus!


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On hyvä, että kontrolleja on suht tiuhaan, sillä mitä harvemmin niitä on, sitä isommiksi vuoriksi ne muodostuvat. No joka tapauksessa väli pitenee kun aikaa kuluu. En tiedä, miksi itselläni oli vain syöpähoitajan kontrolli 3 kk päästä hoidoista ja sitten seuraava vasta vuoden päästä. Toisaaltahan se on ihanaa, kun ei tarvitse jännätä sinne kotrolliin menoa, mutta mitä ehtiikään vuodessa sitten tapahtua? Toivottasti kaikki meni hyvin!

t. Anonyymi Emäntä

Thilda kirjoitti...

Anonyymi Emäntä; Niin on! Mikä syöpä sulla oli? Se voi riippua siitä. Munasarjasyövän uusiutuminen on todennäköisempää kuin jonkun toisen syövän. (Lääkäritkin on sanoneet, että tätä syöpää he pelkää eniten.)
Kiitos, kaikki meni hyvin! 🥰

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli kolmas syöpäni, rintasyöpä, aiemmat munasarja ja rinta. Geenivirhe osasyynä taustalla.

t. Anonyymi Emäntä

Thilda kirjoitti...

Anonyymi Emäntä; Ikävää, että syöpä on uusiutunut noin! Luulisi, että sullakin kontrollit olisi tiuhampaan, mutta en tiedä mistä johtuu. Mullakin tutkittiin geenit, mutta sitä yhteyttä ei todettu. Miten nopeasti sulla uusiutui munasarjasyöpähoitojen jälkeen? Jos saan kysyä…

Anonyymi kirjoitti...

Munasarjasyövästä rintasyöpiin oli pitkä aika, mutta nää rintasyövät tuli tiuhaan, tosin nekin eri tyyppiä, eli tavallaan jokainen on ollut uusi, ei uusinta.

t. Anonyymi Emäntä

Thilda kirjoitti...

Anonyymi Emäntä; Kiitos kun kerroit! Toivon sulle tsemppiä! Ja ettei enää ikinä tulisi mitään uutta syöpää!!