Keittokirja nro 14
Åsa Swanberg, Malou Holm
Säilö kesän maut, sivu 102;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)
Säilö kesän maut, sivu 102;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)
Punaherukkahillo
1 kg puhdistettuja punaherukoita
1 dl vettä
5 dl raakasokeria
1 dl vaniljasokeria
Pane herukat ja vesi kattilaan ja kiehauta. Keitä 5 minuuttia. Lisää raakasokeri ja vaniljasokeri ja keitä vielä n. 20 minuuttia, kunnes hillo alkaa hyytyä. Siirrä kuumiin, steriloituihin purkkeihin ja sulje heti. Säilytä viileässä.
Valmista hilloa noin 5-6 dl. Raakasokerin tilalla kokeilin 3 dl muscovadosokeria ja 2 dl taloussokeria. Ehkäpä sen vuoksi hilloontuminen ei oikein onnistunut. Mutta syömäkelvotontahan vähän juoksevampi hillokaan ei ole! Tämä hillo on maultaan hieman kirpeää.
Valmista hilloa noin 5-6 dl. Raakasokerin tilalla kokeilin 3 dl muscovadosokeria ja 2 dl taloussokeria. Ehkäpä sen vuoksi hilloontuminen ei oikein onnistunut. Mutta syömäkelvotontahan vähän juoksevampi hillokaan ei ole! Tämä hillo on maultaan hieman kirpeää.
4 kommenttia:
Tuo raakasokeri on varmaan käännösvirhe Ruotsin sanasta råsocker eli ruokosokeri.
Näin ajattelinkin. Jotenkin miellän raakasokerin automaattisesti raakaruokosokeriksi, siis valkaisemattomaksi. :)
Sokeria ei valkaista :)
Korjaan; puhdistamattomaksi.
Lähetä kommentti