.

.

30.9.2016

Kokkausprojekti osa 63; Punaherukkahillo




Keittokirja nro 14




Åsa Swanberg, Malou Holm
Säilö kesän maut, sivu 102;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)

Punaherukkahillo


1 kg puhdistettuja punaherukoita
1 dl vettä
5 dl raakasokeria
1 dl vaniljasokeria


Pane herukat ja vesi kattilaan ja kiehauta. Keitä 5 minuuttia. Lisää raakasokeri ja vaniljasokeri ja keitä vielä n. 20 minuuttia, kunnes hillo alkaa hyytyä. Siirrä kuumiin, steriloituihin purkkeihin ja sulje heti. Säilytä viileässä.


Valmista hilloa noin 5-6 dl. Raakasokerin tilalla kokeilin 3 dl muscovadosokeria ja 2 dl taloussokeria. Ehkäpä sen vuoksi hilloontuminen ei oikein onnistunut. Mutta syömäkelvotontahan vähän juoksevampi hillokaan ei ole! Tämä hillo on maultaan hieman kirpeää.






4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo raakasokeri on varmaan käännösvirhe Ruotsin sanasta råsocker eli ruokosokeri.

Thilda kirjoitti...

Näin ajattelinkin. Jotenkin miellän raakasokerin automaattisesti raakaruokosokeriksi, siis valkaisemattomaksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Sokeria ei valkaista :)

Thilda kirjoitti...

Korjaan; puhdistamattomaksi.