.

.

31.5.2021

Kasvilista kädessä

 

Taimiston kautta mökiltä kotiin; niin nykyään tehdään.
Tällä kertaa mukaan lähti Rusokuusama 'Rosea', Marjaomenapensas, Isabellansyreeni 'Holger', Lumipalloheisi 'Pohjan neito', sekä jasmike. Olin menossa ostamaan suloista Kameliajasmiketta, mutta koska se oli loppunut rivistöstä, valitsin tilalle Pihajasmikkeen.

Lisäksi heräteostoina nappasin mukaani Lakritsiyrtin, Mansikkamintun ja Kuolemattomien yrtin! Tosin netissä tämä on nimellä 'Kuolemattomuuden yrtti'. Lakritsiyrtti minulla oli viime kesänä ruukussa ja muistan ne lukuisat ihanat hetket, kun istuin portailla oravia katsellen, auringosta nauttien ja lakritsiyrttiä napsien. Valitettavasti se ei talvehdi ulkona, joten täytyy muistaa tänä syksynä ottaa se sisälle.


Vielä ei "ähkyni ole täynnä" niinkuin äiti tapasi sanoa. Listalla on vielä 10 kasvia tästä taimistosta. Muissa taimistoissa on sitten sen lisäksi vaikka mitä, mutta keskityn ehkä nyt eniten tähän lähitaimistoon. Ja onhan niitä heräteostoja aina olemassa... niiden mukaan jos mennään, niin ostan koko taimiston pihaamme! Onneksi on vielä lapsuudenkodin piha, johon voin sisareni kanssa ostaa hiukkasen uusia juttuja myös. 

Jeah, taidan olla kasvikoukussa!

 

4 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Ihania kasvihankintoja, koukussa ole, mutta se ei ole vaarallista. Minä en uskalla hankkia uusia kasveja ennen kuin olen varannut niille paikan ja kaivanut kuopan : )

Leena Lumi kirjoitti...

Mahtavia valintoja, joista meillä on Isabellan syreeni Holgeria valkoisena aika monta. Jasmiketta on yksi, noita muita ei.

Puutarhaliikkeiden ohi on nyt mahdoton mennä pysähtymättä!

♥♥

Thilda kirjoitti...

Cheri; :D kiitos! Minäkin jo mietin, että mitäs sitten, kun piha alkaa olla täynnä... :O

Thilda kirjoitti...

Leena Lumi; Syreeni on jo lapsena ollut lempparini. Ja jasmike on aikuisena tullut tutuksi ja on ihana! Niin on, mahdoton!! :D