.

.

2.5.2021

Vappuna piti kesäillä

 

Vappuna olimme ajatelleet olla rauhassa kotona, kesäillä vähän puutarhassa, grillailla ja suunnitella puutarhan seuraavia askelia. Noh, olimme kyllä kotona, nukuimme myöhälle ja katselimme "remppa vai muuttoa" sängystä päin. Tein aamupalaksi munakasta tyyliin "mitä kaapista löytyy". Ja sitten singahdimme pyöräilemään uusilla e-fatbikeillamme, eli sähköavusteisilla läskipyörillä. Eilen matkaa taittui 8 km, tänään peräti 20 km! (Eikä se avuste ole koko ajan päällä, ettei mene ihan liian helpoksi.) Mahtavaa! Voi kun tykkään tästä; nyt meille on auennut aivan uusi uljas maailma!





Vaan nyt on ollut niin kylmä koko vappuviikonlopun, että pihassa ei ole tarjennut tehdä mitään. Eilen aurinko vähän näyttäytyi, mutta tänään ei sitäkään. Se kesäily, kuopsuttelu, sahaus, leikkominen yms on kyllä suosiolla jäänyt väliin. Kesäilenpä vain täällä sisällä, kurkkien joka ikinen päivä vähintään pariin kertaan pienet ituset, joita olen viimeaikoina kylvänyt multaan. Spagettikurpitsa ja muut kurpitsat, sitruunakurkku ja erilaiset muut avomaankurkut kasvavat reippaasti. Pelkään välillä, että onnistun jotenkin tappamaan ne ennen ulos istutusta. 

Ja voi kuinka odotan ilmojen lämpiävän niin paljon, että voisin muuttaa kaikki kasvit parvekkeelle! Viime kesänä huomasin miten joka ikinen viherkasvi oikein piristyi ulkoilusta parvekkeella. Tosin jotkut ottivat nokkiinsa aurigon suorasta paahteesta, joten pitää miettiä mihin varjoisaan jemmaan niitä siirtelen. Ainoastaan yksi problem näyttäytyy vahvasti tässä parvekeasiassa; meillä häärää ainakin yksi orava, joka on oppinut juoksentelemaan pitkin seiniä ja se on ottanut parvekkeenkin haltuunsa. En oikein pidä ajatuksesta, jos orava saa päähänsä jemmata pähkinöitä pitkin kukkaruukkuja...


Ei kommentteja: