.

.

23.5.2021

Napsimista ja istutusta



Viikonloppu mökillä sateisessa ilmassa ei kovin puuhakas ollut, mutta sain kuitenkin napsittua ehkä 200-300 puuntainta pois pihasta. Tonttimme rajautuu osin järveen, osin naapureihin ja osin lehtipuuryteikköön. Viime kesän vähäiset mökkikäynnit kostautuvat nyt pieninä puuntaimina ihan joka paikassa! On koivua, vaahteraa, pihlajaa, leppää, haapaa ja pajua. Yhden pienen kuusenkin sahasin pois ja kituvan harvan katajan.





Kotimatkalla oli aivan pakko taas käydä taimistossa. Pieni budjetti on vähän ärsyttävä, kun juuri nyt olisi tärkeä napata ne harvinaiset ihanat kasvit, ennenkuin ne loppuvat. Minulla ei ole vielä oikein taitoa hahmottaa mitä pitäisi ensisijaisesti napata, joten jäin esim ilman punaista Tarhakylmänkukkaa. Sinisen sain kyllä mukaani. Viimekerralla näitä molempia oli taimistossa vielä runsaasti.

Mukaan tarttui nyt myös Puistoatsalea Adalmina, Nietospensas Snowflake, Isotöyhtöangervo ja Appelsiinitimjami. Mökkipaikkakunnan marketista löysin suureksi ilokseni Gojimarjan taimen! Voin siis vetää yhden yli, viime vuonna tekemästäni erikoisten hyötykasvien ostoslistalta.





Kotipihassa omena aloittelee kukkimistaan ja raparperi on jo suuri! Lipstikka on venynyt taas sellaisiin mittoihin, että en pysy perässä. Jonain vuonna koetin kyllä tehdä siitä keittoja, salaatteja, piirakoita ja pestoa, mutta niin se vaan aina vie voiton ja kasvaa kuin mieltä vailla. Nyt ajattelin ottaa rennommin ja tehdä ainakin sitä pestoa.

 

Ei kommentteja: