.

.

3.7.2023

Karusellin vauhti kiihtyy

 

Siitä on vasta viisi päivää, kun kävin lääkärissä ja nyt on tapahtunut jo vaikka mitä. Tuntuu, että karusellin vauhti kiihtyy koko ajan ja on vaikea pysyä mukana. Olen ryhtynyt merkitsemään vihkoon askelia tämän ceissin suhteen. Tiedän elämääni eteenpäin nyt kolme viikkoa; lääkäri on määritellyt alustavan leikkauksen tasan kolmen viikon päähän.


Kaikki voi vielä muuttua. Leikkaus voi olla aikaisemminkin. Hyvä niin. Mutta viikonlopun jälkeen olen jo käynyt kerran verikokeissa ja ylihuomenna on lisää tutkimuksia. Huomenna singahdan töihin ja kerron tilanteen. Toiseen työpaikkaan ilmoitinkin jo tänään. Tuntuu, että on valtavasti asioita, jotka pitää hoitaa ennen leikkausta.

Olen onneksi saanut käydä valtavan ihania keskusteluja läheisten ja ystävien kanssa. Onneksi moni myös tajuaa sen, että en halua rypeä pahimmassa mahdollisessa visiossa, mutta en myöskään halua kieltää sitä. Koska jos niin käy, että sinne suuntaan mennään, minä romahdan korkealta, jos olen kieltänyt asian mielestäni. Niin typerä en aio olla.

Haluan olla realisti. On neljä vaihtoehtoa;
1) minulla ei ole syöpää 
2) on syöpä, mutta se saadaan siististi leikattua pois 
3) on syöpä ja se on levinnyt, mutta hoidetaan sädetyksillä ja solumyrkyillä 
4) on syöpä, joka on levinnyt, eikä siihen auta hoidot.



8 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Kolme viikkoa on kauhean pitkä aikaa elää epätietoisuudessa! Toivottavasti se on jotain muuta kuin syöpää ja jos onkin syöpää niin se saa luvan olla sellainen että se on lääkityksillä/leikkauksilla hoidettavissa.

Vaikka tämä onkin laiha lohtu niin onneksi asutaan Suomessa ja täällä saa hyvää hoitoa (ainakin tiettyjen sairauksien suhteen).

Olet mielessä 🖤

Thilda kirjoitti...

Jenni; No niin on! Nyt jo olen nukkunut ihan koiranunta monena yönä ja unissa aihe vatvoo lakkaamatta.
Toivon niin! Huomenna saan ehkä lisävalaisua asiaan, kun menen kuvantamiseen.

Onneksi, niinpä! Ja tiedän olevani hyvän lääkärin hoivissa. 😊
Kiitos! ❤️

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ja ihanaa kun jaat tietoa tänne, siitä saattaa olla jollekulle toiselle hyötyä joka kamppailee samojen mörköjen kanssa ❤️

Thilda kirjoitti...

Jenni; No niin mä vähän aattelin. 😊 Kävi miten kävi.

Satu kirjoitti...

Olet kyllä ihailtavan rationaalinen asian kanssa. Mä en ehkä pystyisi olemaan noin analyyttinen... Toivon sydämestäni, että kyse on jostain muusta kuin pahimmasta vaihtoehdosta ja että tästä tulee elämääsi vain yksi oppimiskokemus lisää, ja olet tämän jälkeen taas henkisesti paljon vahvempi! Voimia ja toiveikkuutta sinulle! <3

Thilda kirjoitti...

Satu; Jaa, kiitosta vaan! 😊
No jees, sitä toivon itekin… 😬
Kiitos!! ❤️

Annukka kirjoitti...

Sovitaanko Thilda, että jätetään tuo neljäs vaihtoehto pois listalta ja keskitytään kolmoseen, jossa on jo ihan riittävästi ennakkojännitettävää, jonka toivon tottakai sydämestäni senkin osoittautuvan turhaksi.

Olen eilisestä asti miettinyt mistä kohdallasi voi olla kyse ja mieli tekisi kysyä liittyykö niihin koholla olleisiin arvoihin, mutta en kysy.
Jos liittyy, itselläni on hyvin lähellä tapaus, jonka alkuvaiheet (pitkään mystisesti koholla olleet arvot ja asianmukaisten tutkimusten jälkeinen nopea eteneminen leikkaukseen) kuulostavat kovin identtisiltä kertomasi kanssa.
Ja syy, miksi tämän tähän kirjoitan, on se, että tällä prosessia läpikäyvällä on kaikki mennyt hyvin. Niin leikkaus, sen jälkeinen elämä kuin sitä seuranneet hoidotkin, jotka ovat vielä kesken, mutta mitään ennalta pelkäämiään sivuvaikutuksiakaan ei ole tullut. Siksi haluan uskoa ja uskonkin, että jos jotain leikkauksen lisäksi kohdallasi tarvitaan, kaikki menee yhtä hyvin <3<3<3. (Hoitaja oli antanut tälle läheiselleni meidän molempien mielestä realistille sopivan ja toimivan ohjeen "Älä sit ala tarkkailemaan, tuleeko jotain sivuvaikutuksia. Niitä tulee jos on tullakseen, mutta elät muuten ihan normaalia elämää oman jaksamisen rajoissa niinkuin ennenkin")

Uskot varmasti, että täällä ollaan hengessä mukana <3

Thilda kirjoitti...

Annukka; Kiitos sanoistasi! ❤️
Joo, en oo varma paljonko oot lukenut näitä mun horinoita aiheesta, mutta siis pähkinänkuoressa näin: mulla on jättimäinen myoomakohtu, plus epämääräinen iso kysta. Kystan muoto viittaa pahanlaatuisuuteen. Myös antigeeniveriarvo antoi syöpämarkkerin. Muuten nää ei liity aikaisempiin veriarvoihin mitenkään. Äkkilöydös ja kiireen vilkkaa tutkimuksiin. 😬