.

.

8.7.2023

Musiikista viis, mutta ne kirjat…!


Satun olemaan Myllykoskella Kymikantrissa, jossa on tullut käytyä ainakin pari kertaa aikaisemminkin. Pieni söpö festari, pienessä söpössä taajamassa, pienen söpön kirjakaupan takapihalla. No, minä kun en ole mikään musiikkifriikki, vaan henkeen ja vereen kirjallisuuspöljä, niin kuuntelen musiikkia lähinnä toisella korvalla ja keskitän enimmän huomion täällä kirjoihin. Täytyy sanoa, että täkäläinen kirjakauppa on paras kirjakauppa ikinä. Siis aivan vastustamaton! Oli pakko ostaa kirjoja koko budjetilla, eli viisi kirjaa (ekat kuvat) ja sitten vaan kylmästi lopettaa loppujen hyllyjen vilkuilu, koska ostaisin mielelläni täältä joka kerta varmaan viisikymmentä kirjaa…






Paikalla on tietysti myös vanhojen levyjen myyjä. Siis tuolla festarialueella, kirjakaupan takapihalla. Kävin ensin läpi kaikenlaisia ikimuistoisia levyjä, kuten Clashin (saakeli kuinka sydän läpättää vieläkin Lost in the suoermarket:in tahtiin) taikka Billy Idolin tuotantoa ja monia muita. Päädyin lopulta ostamaan Lauri tähkän levyn ja valpas myyjä kysyi samalla, että katsoinko äsken myös Loirin Leino-levyä ja tarjosi sitä parilla eurolla kaupan päälle. Mikäs siinä, Loiria olenkin tänä vuonna kuunnellut eniten.


Pahin rasti täällä kuitenkin on valtaisa kirjaliiteri, jonka seinät on lattiasta kattoon täynnä käytettyjä kirjoja! Niitä saa penkoa ja ottaa mukaansa niin paljon kuin huvittaa, ilmaiseksi. Yritin pitää tiukkaa seulaa yllä ja silti mukaan takertui väkisin yhdeksän kirjaa. Kääks. Kaikki ei ehkä jää meidän hyllyihin, vaan jatkaa lukemisen jälkeen eteenpäin kuitenkin.






2 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Olisin seonnut tuolla kirjapaljoudessa!

Thilda kirjoitti...

Jenni; No niin mäkin melkein aina teen…! 😂