.

.

23.7.2023

Laukkuja, osa 15


Tässä on yksi rakkaimmista laukuistani! Se on mumman laukku, jonka olen pelastanut hänen talostaan 90-luvun alussa, ennen talon purkamista. Laukku oli huonossa kunnossa ja se vaati jo mittavia toimenpiteitä, jotta sitä voisi käyttää. Alkukesästä ostin siihen siis remmin ja sitten purin sisältä koinsyömän vihreän vuorikankaan ja vein laukun suutarille. Suutari ompeli laukun etuosaan huopahatusta purkamani kukan ja sisälle uuden vuorin. Mietin uutta vuorikangasta kauan ja hartaasti ja lopulta päädyin tähän kuviolliseen kankaaseen. Laukun tahroja on myös jynssätty, voideltu ja osittain maalailtukin. Nyt laukku on upea ja niin ehostettu, kuin vanha tekonahka vaan ikinä voi olla!









8 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ihastuin tuohon vuorikankaaseen, todella kaunis 😍 Ihanaa että sait laukun pelastettua :)

Thilda kirjoitti...

Jenni; Kiitos! 🥰
Mä pelastin mumman talosta kaikkea sellaista, mitä muut ei halunneet; pari laukkua, pari hattua, pari esiliinaa, shaalin, joulukoristeen roskapussista… sitä yhtä ainoaa asiaa en saanut, jonka mumma mulle eläessään lupasi. Mutta rakastan näitä, jotka mulla on!

Ensin näin sieluni silmin tässä laukussa pellavaisen vuorikankaan, jossa olisi punaisia ääriviivapiirrettyjä 1700-luvun hahmoja ja kasveja. Eurokankaassa ei kuitenkaan ollut juuri sitä kangasta ja pallottelin muutaman kankaan välillä. Jopa eräs muumikangas oli jo vähällä lähteä mukaan! 😄

Jostain syystä päädyin jotenkin tähän lopuksi. Ehkä se on mumman näköinen jollain tavalla.

marikan polut kirjoitti...

luen näitä laukkupostauksia aivan kieli pitkällä, ihania laukkuja, kertakaikkiaan ❤️

Mulla ei ole mummalaa, mistä laukkuja pelastaa, mutta kotikotona joulukuusen pallot on säilötty vähän tuontapaiseen pikkulaukkuun. Sen haluaisin itselleni (ellei se sitten kadonnut vanhempieni muutossa...)

Thilda kirjoitti...

Marikan polut; Oi, kiitos, tosi kiva kuulla! 😃
Näitä mulla riittää vielä joksikin aikaa…
Selvitäpä heti onko sun laukku vielä tallessa. 😊

Anonyymi kirjoitti...

Wauuuuu!

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; 🥰

Arkisin | jenni kirjoitti...

ja siis tekonahkaa (nyt vasta luin tekstin huolella) ja noin hyvässä kunnossa!

Thilda kirjoitti...

Jenni; joo, todellakin… 🤔 kyllä se on. Ehkä vähemmän käytetty.