.

.

16.7.2023

Laukkuja, osa 14

 

Tämän pikkuriikkisen sulottaren olen hankkinut jo 90-luvulla. Pussukka vähän näyttää siltä, että joku on joko tuunannut sitä myöhemmin taikka sitten purkanut siitä jotain. Ihan en miellä, että tämmönen käsikynkässä on lähetty polkkakisoihin. Mutta silti se on yksi suloisimpia laukkujani! Ikää laukulla on heittämällä noin 100 vuotta.


Laukun päällikangas on mustaa ripsiä, materiaali on vähän kysymysmerkki… olen miettinyt voisiko se olla silkkiä, tai sitten sillaa, eli varhaista viskoosia. Vuorikangas on mustaa… hmm mahdollisesti puuvillaa. Toisessa sivussa on vetoketju ja yläosa on kursittu kummalliselle rypytykselle.


Paraatipuolella on helmikirjontaa, paljetteja ja sekä metallilankakirjontaa. Erityisen tästä tekee se, että noin pieniä helmiä ei ole ollut myynnissä ainakaan vuosikymmeniin. Taustapuolelle on kirjottu näitä pikkuriikkisiä helmiä tasavälein. Varsinaisesti en ole käyttänyt tätä laukkua missään tilaisuudessa - ainakaan muistaakseni - mutta aion sen silti säilyttää erityisen kauneutensa tähden.


2 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Laukun valmistamiseen on uponnut "muutama" tunti, siis vau!

Thilda kirjoitti...

Jenni; Varmasti! 😃