.

.

14.12.2023

Fiilisten summaus

 

Kolmen tenorin joululaulut, aamupala edessä, joululehtiä ja kirjoja pinoittain selailtavana, ulkona ihana lumipeite maassa ja puissa, elokuvia mistä valita mieleisimmät, suklaata ja muita herkkuja ulottuvilla!

Oon ihan hemskatin tyytyväinen, eipäs kun onnellinen siitä, että viimeinen sytokerta on takana ja oirepäivät hiipuneet! Välillä naurattaa ihan ääneen ja mieli on niin valoisa kuin tässä hiukka uupuneessa tilassa vaan voi olla!


Mutta olipahan vuosi. Etenkin viimeinen puolivuotiskausi oli kyllä … sanotaanko nätisti et stressaava ja pelottava! Jotain, mitä en olisi ikinä uskonut kokevani. Diagnoosi, sairastumiskriisi, leikkauksen odottelu, siitä toipuminen (edelleen kesken), sytot, niiden oireet… kaikki se jonka suossa on rämmitty puoli vuotta voimien rippeillä. Ja joka uudenlaisena yhä jatkuu, mutta siitä tuonnempana.

Esimerkiksi mustalla huumorilla on menty eteenpäin. Ja etenkin realismilla, koska en tykkää narrata itteäni ja muita sellaisella tekopirteydellä. Mun mielestä se johtaa suuriin pettymyksiin vain. Sillon ihan alussahan mä otin realismin heti kämmeniin ja sanoin, että joko mulla ei ole syöpää, tai on, mutta se on pienellä alueella ja saadaan pienellä leikkauksella pois tai sitten syöpä on levinny, mutta voidaan hoitaa, taikka viimosena vaihtoehtona syöpä ois levinny ja mitään ei olis tehtävissä. No kohta kolmehan se sitten oli; levinnyt, mutta hoidettavissa!


Samoilla mennään eteenpäin. En siis paina päätä pensaaseen edelleenkään, vaan katon realismia silmiin. Mutta se ei tarkota sitä, että muhin täällä jossain kauheissa syövereissä! Sitä voi olla hankala hahmottaa jos ei olla kasvokkain, niin ku nyt blogilukijoiden kanssa ei yleensä ollakaan. Mutta voin kertoo, että jos näen ystäviä tai sukulaisia (usein sama asia), niin kirjoitettuna meidän höpinät olis aika rankkoja, mutta oikeesti siinä tilanteessa me käkätetään katketaksemme ja vuoron perään lyödään vettä myllyyn vaan lisää ja taas nauretaan ihan hulluna. Jostakusta se vois ehkä tuntua ankeelta höpinältä, mutta meille se on puhdistus ja maailmanparannus. Elikkä tahtoo sanoa, että vaikka näyttäis synkeeltä, en ole pessimismin vallassa. Musta on välillä tolkuttoman hauska revitellä ja raivota etenkin nykyajasta. Silti koen olevani vahvasti optimisti, mustan huumorin tvistillä tietty!


8 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Jollain kanavalla pyörii ohjelma nimeltään "Peltsin kova vuosi", joka ei liity kirjoittamaasi tekstiin millään lailla, mutta mielleyhtymä tuli siitä, että vuosi 2023 voisi kyllä hyvin olla nimeltään "Thildan kova vuosi"

Sanotaan, että tieto lisää tuskaa, mutta itselleni nimenomaan se tiedon haaliminen on jonkunmoinen selviytymiskeino, joten olen kanssasi samanlainen realismin kannattaja. Ja jos vaikeistakin asioista voi heittää rankkaakin herjaa (siis silloin kun itsestä siltä tuntuu) itselle tärkeitten ihmisten kassa, niin helpottaa myös sitä vastapuolta, jolla on omalla tavallaan haastavaa ja kiusallista, kun/jos ei tiedä mitä voisi tai pitäisi sanoa vai ei mitään.

Hyvä sinä, oot oman elämäsi sankari <3. Ja varmasti monen muun myös.

Thilda kirjoitti...

Annukka; ❤️ Miten ihania sanoja! Olen ihan tippa linssissä täällä. Halaus! Kiitos! 🥰

Birgitta kirjoitti...

Kyllä sulla on ollut aikamoinen vuosi takana. Tämä kirjoituksesi kuulostaa niin mukavalta rankkojen aikojen ja hoitojen jälkeen. Ensi vuosi olkoon todella hyvä sinulle <3

Thilda kirjoitti...

Birgitta; Ihanaa, kiitos! 🥰 Samoin sinulle!

Joululainen kirjoitti...

Sinulla on hyvä asenne elämään. Sen vastoinkäymisiin ja iloihin! ❤️ Mustalla huumorilla on paikkansa. Sairaala- ja pelastustyöntekijöiden keskuudessakin kuulemma tärkeä selviytymiskeino, kun ollaan rankkojen asioiden kanssa tekemisissä. Karikkoisempi vaihe on nyt takana. Leppoisia tuulia tästä eteenpäin! Joulusta nauttiminen on parasta toipumislääkettä! 🌲🎶💫

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Kiitos! ❤️ On sillä paikkansa ja mun tapauksessa se on ehkä jotenkin sisään rakennettu. 😄🌚
Joo, tuo kuulostaa tutulta. Kaikissa rankoissa ammateissa pärjää mustalla huumorilla paremmin. ⛑️🪖
Niin on, takana on! 😍 Kiitos!! 🍾

Anonyymi kirjoitti...

Olet ansainnut kaikki suklaat ja kaiken muunkin ihanan tämän kaiken jälkeen ❤️ mustahuumori on todella tarpeen ja paikallaan ja sillä on tärkeä merkitys, asiassa kuin asiassa. Mun mielestä mustahuumori on terapeuttista!
Toivotaan teille nyt ees hieman armollisempaa ens vuotta👍🏻
ihanaa joulun aikaa. Meillä on joulu nyt, kun nuoret tulee viikoksi meille. Huomenna syödään joulupäivällinen ja pitkin viikkoa tehdään sitte muita meidän jouluperinteitä.
-Anu

Thilda kirjoitti...

Anu; Kiitos, kiitos! 🥰
Se on kyllä pelastava tekijä… 😄😄
Näin toivotaan ja nyt täältä noustaan! Kohti kesää! 💪💪
Kiitos! Tunnelmallista joulunaikaa teille! ❤️ Meillä vasta mietitään kauppalistaa minimijoululle. 😂